Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

01

Δεκεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πλατείες κορονοϊός Αττική: Γεμάτες από κόσμο
ΕΛΛΑΔΑ

Πλατείες κορονοϊός Αττική: Γεμάτες από κόσμο

Πλατείες κορονοϊός Αττική: Οι πλατείες παραμένουν ένα σημαντικό πρόβλημα στη «μάχη» για τον περιορισμό του κορονοϊού - Τι ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Πλατείες κορονοϊός Αττική: Οι πλατείες παραμένουν ένα σημαντικό πρόβλημα στη «μάχη» για τον περιορισμό του κορονοϊού με εικόνες συνωστισμού να καταγράφονται συχνά στην πλατεία Βικτωρίας, την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα αλλά κα την πλατεία στο Μοναστηράκι.

Στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, σε μια περιοχή όπου καταγράφηκαν την Κυριακή 20 κρούσματα κορονοϊού, μετανάστες είναι ξαπλωμένοι στα παγκάκια, γυναίκες με τα μωρά στα καρότσια κόβουν βόλτες γύρω από την εκκλησία ενώ κάποιοι άλλοι κάθονται στο συντριβάνι της πλατείας και μάλιστα, οι περισσότεροι χωρίς να φορούν τις μάσκες και να τηρούν τις αποστάσεις. Παρόμοιες εικόνες και στην πλατεία Βικτωρίας με γυναίκες με μωρά στα χέρια να ξαπλώνουν πανω στα στρώματα που έχουν τοποθετήσει στην πλατεία για να κοιμηθούν και μικρά παιδιά να παίζουν ενώ δεν τηρείται κανένα μέτρο προστασίας για τον κορονοϊό.

Γεμάτες οι πλατείες

Το βράδυ της Κυριακής γέμισε από κόσμο και η πλατεία στο Μοναστηράκι. Μάλιστα, η παρουσία της αστυνομίας γύρω από την πλατεία ήταν έντονη χθες το βράδυ με τους αστυνομικούς να κάνουν περιπολίες επιβλέποντας τον κόσμο για το αν εφαρμόζουν τα μέτρα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο, το πρωί της Δευτέρας, για υπεράνθρωπη προσπάθεια της αστυνομίας να εφαρμοστούν τα μέτρα με ήπιο τρόπο. «Αυτό που μπορεί να κάνει ένας αστυνομικός είναι να κόψει πρόστιμα. Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα πια η ευθύνη του καθενός. Αυτή τη στιγμή περνάμε μια δοκιμασία» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης επισημαινοντας ότι «το πρόβλημα είναι στις πλατείες. Συσσωρεύονται μαζικά σε πλατείες».

Έκκληση στους πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού, απηύθυνε ο λοιμωξιολόγος και μελος της επιτροπής των ειδικών του υπ. Υγείας, Μάριος Λαζανάς, εξηγώντας ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε συναυλίες, σε πλατείες, καφενεία ή λαθραίες συγκεντρώσεις μπορεί να είναι εστία υπερμετάδοσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις