Αθήνα

°C

Σάββατο

12

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καταλήψεις σχολείων – Ζαχαράκη: Καλούμε τους μαθητές να επιστρέψουν στις αίθουσες
ΕΛΛΑΔΑ

Καταλήψεις σχολείων – Ζαχαράκη: Καλούμε τους μαθητές να επιστρέψουν στις αίθουσες

Καταλήψεις σχολείων - Ζαχαράκη: Έκκληση προς τους μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις σχολείων να επιστρέψουν στις αίθουσες απηύθυνε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη

Καταλήψεις σχολείων – Ζαχαράκη: Έκκληση προς τους μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις σχολείων να επιστρέψουν στις αίθουσες απηύθυνε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη. Μιλώντας για το φαινόμενο των καταλήψεων στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» η κυρία Ζαχαράκη τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να εξηγήσουν στα παιδιά ότι είναι μια δύσκολη χρονιά και όλοι υφιστάμεθα πίεση. Αναφερόμενη στα αυστηρά μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας για τις καταλήψεις, η Σοφία Ζαχαράκη είπε ότι «έπρεπε να δοθεί μια λύση για τη σιωπηρή πλειοψηφία των μαθητών, που μένει σπίτι και έχει αποκοπεί εντελώς από τη μαθησιακή διαδικασία».

Η υφ. Παιδείας επισήμανε στη συνέχεια ότι οι καταλήψεις λειτουργούν ως φορέας ανιστότητας, εξηγώντας ότι τα ιδιωτικά σχολεία λειτουργούν κανονικά όπως και η πλειοψηφία των δημόσιων σχολείων. «Αρα παιδιά που πρέπει να ενισχυθούν, όπως οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές, αντιμετωπίζουν πρόβλημα» υπογράμμισε.

Η αναφορά της στην ΟΛΜΕ

Η κυρία Ζαχαράκη τόνισε ότι «η κατάληψη δεν είναι λύση ή απάντηση» και ότι τα προβλήματα «δεν λύνονται με κάποιο μαγικό ραβδάκι», επαναλαμβάνοντας ότι το υπουργείο Παιδείας είναι ανοιχτό στο διάλογο. Να σημειωθεί ότι η ΟΛΜΕ χαρακτήρισε ως διόλου παιδαγωγικό το μέτρο των απουσιών για τις καταλήψεις, με τον πρόεδρό της να σημειώνει ότι θα γίνουν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις