Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση μεταναστών: Θησαύριζαν πουλώντας διαβατήρια και ταυτότητες
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση μεταναστών: Θησαύριζαν πουλώντας διαβατήρια και ταυτότητες

Διακίνηση μεταναστών: Οι συλληφθέντες εισέπρατταν για κάθε διαβατήριο 5.000 ευρώ και για κάθε ταυτότητα 3.000 ευρώ.

Διακίνηση μεταναστών: Οι τιμές που είχαν καθορισθεί από το κύκλωμα διακίνησης παράτυπων μεταναστών μέσω του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, ήταν συγκεκριμένες. Πέντε χιλιάδες ευρώ στοίχιζε στους διακινούμενους το διαβατήριο και 3.000 ευρώ η αστυνομική ταυτότητα. Οι πληροφορίες για τη δραστηριότητα του συγκεκριμένου κυκλώματος, έφθασαν στην Αστυνομία και οργανώθηκε επιχείρηση για τη σύλληψη επ’ αυτοφώρω εμπλεκομένων στο κύκλωμα σε ώρα που θα προωθούσαν τους παράτυπους μετανάστες. Έτσι, συνελήφθησαν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, δύο αλλοδαποί, από Αλγερία και Συρία από ηλικίας 27 και 36 ετών και σε δεύτερο στάδιο 73χρονος Αλγερινός, μέλη της σπείρας.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Συνελήφθησαν επίσης στο Αεροδρόμιο, δύο Ιρακινοί, αλλοδαποί (36χρονος άνδρας και 23χρονη γυναίκα) για παραβάσεις του Κώδικα μετανάστευσης και της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Ειδικότερα, αναφέρει η Αστυνομία, τα δύο πρώτα μέλη της σπείρας συναντήθηκαν στους χώρους του Αεροδρομίου με την 23χρονη και τον 36χρονο και τους εφοδίασαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης, προκειμένου να διέλθουν και να μεταβούν σε πύλη εξόδου με προορισμό ευρωπαϊκές χώρες. Τους συνόδευσαν μάλιστα από κοινού ως το σημείο ελέγχου καρτών επιβίβασης. Αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Διακίνηση μεταναστών: Κι άλλος 73χρονος εμπλεκόμενος

Από την έρευνα που επακολούθησε, διαπιστώθηκε η εμπλοκή στο κύκλωμα και έτερου 73χρονου αλλοδαπού. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στην Αθήνα, βρέθηκε μεγάλος αριθμός ταξιδιωτικών εγγράφων και συνελήφθη. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 234 διαβατήρια διαφόρων χωρών
  • 150 ταυτότητες διαφόρων χωρών
  • 3 άδειες ικανότητας οδήγησης
  • 32 φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου
  • 15 κινητά τηλέφωνα
  • 2 tablet
  • 2 φωτογραφικές μηχανές
  • 1 κάμερα
  • χρηματικό ποσό 6.200 ευρώ και 85 λιρών Τουρκίας.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος, ο 36χρονος και ο 73χρονος, είναι μέλη κυκλώματος διακινητών αλλοδαπών, τους οποίους προμήθευαν με ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων Χωρών, προκειμένου αυτοί είτε να αναχωρήσουν παράνομα από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και να μεταβούν σε κάποια άλλη Ευρωπαϊκή Χώρα, είτε να παραμείνουν παράνομα στη χώρα μας. Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση συνεχίζεται.

Δείτε ακόμη

Η Φρόσω Κυριακού σπάει τη σιωπή της – Αγωγή στην οικογένεια Παντελίδη
Rapid tests στους δρόμους – Δεκάδες θετικοί στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα
Συναγερμός στο Δρομοκαΐτειο: Δύο τρόφιμοι θετικοί

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις