Άσυλο στη Βρετανία: Υποδέχτηκε 28 αιτούντες από την Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

Άσυλο στη Βρετανία: Υποδέχτηκε 28 αιτούντες από την Ελλάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Άσυλο στη Βρετανία: Η Βρετανία υποδέχτηκε 28 αιτούντες ασύλου από την Ελλάδα - Η πλειοψηφία των προσφύγων που ταξίδεψαν στη Βρετανία, είναι ανήλικοι

05.10.2020 | 13:56

Άσυλο στη Βρετανία: Η Βρετανία υποδέχτηκε 28 αιτούντες άσυλο από την Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα ώστε να επανενωθούν με μέλη των οικογενειών τους, όπως ανακοίνωσε το βρετανικό Υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η πλειοψηφία αυτών είναι ανήλικοι, ενώ ο μικρότερος σε ηλικία είναι παιδί έξι ετών.

Οι πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν στη Βρετανία, είναι άνθρωποι από το Ιράκ, το Κουβέιτ, το Αφγανιστάν, τη Συρία και το Μπανγκλαντές, με τους πέντε εξ αυτών να φτάνουν στη Βρετανία την περασμένη Δευτέρα, οκτώ την Τρίτη, επτά την Πέμπτη και οι υπόλοιποι την Παρασκευή.

Η Γερμανία υποδέχτηκε αιτούντες ασύλου

Επιπλέον, την προηγούμενη βδομάδα, είχε αναχωρήσει ομάδα 139 αιτούντων άσυλο από τα νησιά με προορισμό τη Γερμανία. Πρόκειται για παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, μαζί με τα μέλη της πυρηνικής τους οικογένειας, συνολικά 86 άτομα, καθώς και για 53 ασυνόδευτους ανήλικους. Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος, επισήμανε ότι πρόκειται για την πρώτη μεικτή πτήση, «δηλαδή έχουμε αφενός ασυνόδευτα παιδιά του ευρωπαϊκού προγράμματος μετεγκατάστασης 1.600 ασυνόδευτων, αφετέρου άρρωστα παιδιά, με σοβαρά προβλήματα υγείας, και μέλη των οικογενειών τους στο πλαίσιο διμερούς ελληνογερμανικής συνεργασίας».

Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου υλοποιείται από την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν φύγει για τη Γερμανία 607 αιτούντες άσυλο, από το σύνολο των 928 που έχει δηλώσει ότι θα υποδεχθεί η χώρα.

Exit mobile version