Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γηροκομείο Αττική κορονοϊός: Στο νοσοκομείο άλλοι 4 ηλικιωμένοι
ΕΛΛΑΔΑ

Γηροκομείο Αττική κορονοϊός: Στο νοσοκομείο άλλοι 4 ηλικιωμένοι

Γηροκομείο Αττική κορονοϊός: Στο νοσοκομείο άλλοι 4 ηλικιωμένοι από το γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα καθώς βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό

Γηροκομείο Αττική κορονοϊός: Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν άλλοι τέσσερις ηλικιωμένοι από το γηροκομείο του Άγιου Παντελεήμονα, σε rapid test που διενήργησε νωρίτερα ο ΕΟΔΥ, με αποτέλεσμα να κρίνεται αναγκαίο να μεταφερθούν σε νοσοκομεία αναφοράς. Σύμφωνα με το skai.gr, τα rapid test του ΕΟΔΥ έδειξαν ότι εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό οι τέσσερις ηλικιωμένοι εν αντιθέσει με τα τεστ που έγιναν το Σάββατο στο γηροκομείο που βγήκαν όλα αρνητικά, ενώ από την περασμένη Πέμπτη έχει ξεκινήσει επιχείρηση μεταφοράς των ηλικιωμένων με υποκείμενα νοσήματα στα νοσοκομεία αναφοράς.

Τα κρούσματα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στο κέντρο της Αθήνας αυξάνονται συνεχώς, αφού μετά τα κρούσματα στο γηροκομείο, θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν ο ιερέας και ο ψάλτης του Ιερού Ναού. Αν και τα κρούσματα στο γηροκομείο έχουν γίνει γνωστά εδώ και τρεις περίπου ημέρες, η εκκλησία εξακολουθεί να βρίσκεται σε λειτουργία, ενώ οι πιστοί στο εσωτερικό της στην πλειοψηφία τους δεν φορούν μάσκες.

Γηροκομείο Αττική κορονοϊός: Τι λέει ο πρωτοψάλτης

Σημειώνεται ότι πριν από κάποιο χρονικό διάστημα στο συγκεκριμένο ναό έγινε πανηγύρι και ιερέας του ναού προέτρεπε τους πιστούς να μη φορούν μάσκες, λέγοντας ότι οι υγιείς χριστιανοί δε χρειάζονται μάσκες εντός του ναού. Στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο” του Mega μίλησε για το θέμα ο Ηλίας Ρεδιάδης Τούμπας, πρωτοψάλτης του ιερού ναού του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών.

“Ο εν λόγω ιεροψάλτης που έχει νοσήσει είναι βοηθός στο ναό, ήταν δύο μήνες στο Αίγιο, και μόλις ήρθε νοσηλεύτηκε. Ο ιερέας που νοσεί, που είναι διάκονος, έχει να έρθει στο ναό εδώ και δύο μήνες. Ο άνθρωπος αναρρώνει και πιστεύουμε ότι μόλις τελειώσει το δεκαπενθήμερο θα επανέλθει στα καθήκοντά του”, σημείωσε ο κ. Ρεδιάδης Τούμπας. “Εχτές το πρωί με πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας βρέθηκε στο σημείο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να εξετάσει τους ανθρώπους του ναού και πολίτες. 310 τεστ έγιναν και μόνο 7 ήταν θετικά”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι εντός του ναού υπάρχουν πιστοί χωρίς μάσκες, ο κ. Ρεδιάδης Τούμπας είπε ότι “Είναι εφτά άνθρωποι μέσα στο ναό. Εγώ δεν μπορώ να κάνω έλεγχο αν φορούν μάσκα. Αυτό είναι θέμα του ναού και του κόσμου που πρέπει να φορούν μάσκα”. “Εγώ λέω ότι πρέπει να προσέχουμε την υγεία μας και να τηρούμε τα πρωτόκολλα, όπως ορίζονται από τον ΕΟΔΥ. Αυτό πρέπει να αφορά στο σύνολο του πληθυσμού, όχι ένα μέρος του”, κατέληξε ο κ. Ρεδιάδης Τούμπας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις