Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νέα μέτρα για κορονοϊό Ελλάδα: “Υπάρχει σαν σκέψη η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα μέτρα για κορονοϊό Ελλάδα: “Υπάρχει σαν σκέψη η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους”

Νέα μέτρα για κορονοϊό Ελλάδα: Για ενδεχόμενο lockdown στην Αττική, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι υπάρχει σαν σκέψη η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους.

Νέα μέτρα για κορονοϊό Ελλάδα: Πρώτα θα δούμε πώς θα αποδώσουν τα μέτρα και μετά θα δούμε αν θα πάρουμε άλλα. Τα μέτρα που έχουμε πάρει είναι ήδη πολλά». Αυτό ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο Τώρα ό,τι συμβαίνει και τη Φαίη Μαυραγάνη για την διασπορά του κορονοϊού, την αποτελεσματικότητα των μέτρων αλλά και ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης. Σε αυτή τη φάση φαίνεται κάποιες συρροές να επιμένουν, όπως σε γηροκομεία και χώρους εργασίας, τόνισε. Όσον αφορά στο κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης στις 10μ.μ. ο κ. Πέτσας σχολίασε ότι αν συμβεί αυτό θα υπάρξει μεγαλύτερος συγχρωτισμός. «Θα μας πουν οι ειδικοί», σημείωσε.

Για ενδεχόμενο lockdown στην Αττική, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι θα ήταν ένα δραματικό σενάριο να τετραπλασιαστούν τα κρούσματα. «Δεν υπάρχει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική κι αυτό μας κάνει συγκρατημένα αισιόδοξους» ανέφερε. «Μη συζητάμε για νέα μέτρα, να τηρήσουμε τα υφιστάμενα» τόνισε ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος υπογράμμισε ότι υπάρχει σαν σκέψη η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, αλλά δεν είμαστε ακόμη σε τέτοια φάση.

Δείτε ακόμη
Σύψας: Δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι – Μέχρι την άνοιξη θα έχουμε πολύ μεγάλα προβλήματα
Συναγερμός στα γηροκομεία της χώρας – Αγωνία για 20.000 ηλικιωμένους
Θετικός τραυματιοφορέας του ΚΑΤ, σε καραντίνα 11 άτομα
“Εκρηξη” κρουσμάτων στα τέλη Οκτώβρη προβλέπει ο Μαγιορκίνης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις