Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Ελλάδα: Εκατοντάδες άτομα στα Εξάρχεια με μπύρες
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Ελλάδα: Εκατοντάδες άτομα στα Εξάρχεια με μπύρες

Κορονοϊός Ελλάδα: «Να τηρήσουμε τα μέτρα που έχουμε ήδη πάρει», ανέφερε ο Νίκος Σύψας, λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για τον κορωνοϊό

Κορονοϊός Ελλάδα: Την ώρα που ο κορωνοϊός καταγράφει ανησυχητικά ανοδική πορεία στην Ελλάδα, τα περισσότερα κρούσματα εμφανίζονται στην Αθήνα και κυρίως στις γειτονιές του κέντρου. Χαρακτηριστική είναι μάλιστα η πρόσφατη δήλωση του Σωτήρη Τσιόδρα σχετικά με την Αττική: «Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήραμε, πάει καλά. Στην Αθήνα δεν το έχουμε πάρει. Η Αθήνα δεν πάει καλά». Στο κέντρο της Αθήνας εμφανίζονται καθημερινά εικόνες συνωστισμού ενώ λείπει και ο αυστηρός έλεγχος της αστυνομίας. Ενδεικτική είναι η παρακάτω φωτογραφία, την οποία εξασφάλισε το iefimerida, στην οποία διακρίνονται 300 άτομα στον περίγυρο του ιερού ναού Αγίου Νικολάου, στα Εξάρχεια, να κάνουν πάρτι, σε συνθήκες πρωτόγνωρου συνωστισμού. Τα άτομα συνέρρευσαν στον περίγυρο του ναού μετά τις 12 τα μεσάνυχτα που έκλεισαν τα γειτονικά μπαρ και έκαναν πάρτι έχοντας, μάλιστα, κουβαλήσει μαζί τους και ψυγείο με μπύρες!

«Να τηρήσουμε τα μέτρα που έχουμε ήδη πάρει», ανέφερε ο Νίκος Σύψας, λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για τον κορωνοϊό, ερωτηθείς για τα νέα μέτρα που εισηγούνται πολλοί συνάδελφοί του. «Δυστυχώς έχουμε φαινόμενα συνωστισμού και παραβίασης των τεσσάρων βασικών κανόνων. Η εικόνα που βλέπουμε έξω δεν συνάδει με τη σοβαρότητα της κατάστασης της επιδημίας», σημείωσε.

Ερωτηθείς για το αν αυτά τα μέτρα επαρκούν, ανέφερε,

«Ό,τι είναι να δώσουν μάλλον το έχουν δώσει… Είναι πιθανό να προχωρήσουμε σε νέα μέτρα, όχι οριζόντια, αλλά μικρές παρεμβάσεις εκεί που χρειάζεται. Η κυριότερη παρέμβαση πρέπει να γίνει στο κέντρο της Αθήνας, που είναι το μεγάλο πρόβλημα της επιδημίας και πρέπει να περιλαμβάνει εκτεταμένο testing των κατοίκων της περιοχής, ιχνηλάτηση, απομόνωση των κρουσμάτων, δημιουργία ειδικών ξενοδοχείων για τα θετικά κρούσματα κι έτσι θα περιορίσουμε το πρόβλημα στην πηγή του».

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή, τα 207 από τα 460 κρούσματα στις 2 Οκτωβρίου αφορούν την περιφέρεια της Αττικής, εκ των οποίων 17 κρούσματα συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 4 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις