Γιάννης Σεβδικαλής – πόδια: Τα απίστευτα λόγια του Παραολυμπιονίκη για το ατύχημα

LIFESTYLE

Γιάννης Σεβδικαλής – πόδια: Τα απίστευτα λόγια του Παραολυμπιονίκη για το ατύχημα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Γιάννης Σεβδικαλής - πόδια: Όπως ο ίδιος δηλώνει «δεν σκέφτεται αυτά που έχει χάσει αλλά αυτά που έχει ακόμα».

02.10.2020 | 21:07

Γιάννης Σεβδικαλής – πόδια: Συνέντευξη στην εκπομπή Πάμε Δανάη παραχώρησε ο Παραολυμπιονίκης του Ρίο, Γιάννης Σεβδικαλής. Το 2012, στα 21 του χρόνια, ο αθλητής παρασύρθηκε από διερχόμενο τρένο με αποτέλεσμα να χάσει τα δύο του πόδια από το γόνατο και κάτω. Σήμερα, κατακτά το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στον στίβο και έχει πυξίδα τα όνειρά του. Οπως ο ίδιος δηλώνει «δεν σκέφτεται αυτά που έχει χάσει αλλά αυτά που έχει ακόμα».

«Στα 21 μου τα όνειρά μου δεν άλλαξαν απλά. Έκαναν αναστροφή. Aνακάλυψα αυτό που θέλω να κάνω για το υπόλοιπο της ζωής μου κι αυτό που με κάνει ευτυχισμένο. Και αυτό είναι ο αθλητισμός. Ήταν αυτό που ήθελα από έφηβος, αλλά λόγω άλλων παραγόντων, δεν ήταν εφικτό. Μπορεί κάποιες πόρτες να έκλεισαν τότε, όμως κάποιες άλλες άνοιξαν και με έκαναν ευτυχισμένο και χαρούμενο.

Δεν ξέρω αν ο δικός μου ο δρόμος ξεκίνησε περίεργα. Ξέρω, όμως, ότι κάθε φορά που κατακτώ κάποιο ρεκόρ στον στίβο, είμαι ακόμα πιο σίγουρος ότι όλα έγιναν για κάποιο λόγο. Πρακτικά, η καθημερινότητά μου άλλαξε διότι αυτά που θέλω να κάνω για να προσέξω τον εαυτό μου, έγιναν πιο χρονοβόρα. Στην αρχή, βέβαια, ήταν πολύ πιο δύσκολο, όμως, όχι ακατόρθωτο και αυτό είναι που έχει σημασία.

Ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι και επεξεργάζομαι αυτά που συμβαίνουν στη ζωή μου, άλλαξε μετά το ατύχημα, όπου με χτύπησε ο συρμός του προαστιακού, το 2012. Έχω χάσει τα δύο μου πόδια, αλλά αυτά που έχω κερδίσει, είναι πολύ πιο ανεκτίμητα. Εκτίμησα το δώρο της ζωής και αυτά που υπάρχουν μέσα σε αυτή. Όλα μπορούν να γίνουν αρκεί να το θέλεις. Και εγώ ήθελα πολύ να ζήσω και να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα. H αναπηρία για μένα αποτελεί μέρος της προσωπικότητας και της ταυτότητάς μου. Πλέον δεν σκέφτομαι αυτά που έχω χάσει, αλλά αυτά που έχω ακόμη»

Exit mobile version