Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ κορονοϊός: Τεστ για το ζεύγος Πομπέο
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ κορονοϊός: Τεστ για το ζεύγος Πομπέο

Τραμπ κορονοϊός: «Προσευχόμαστε για τον Πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία για γρήγορη ανάρρωση», δήλωσε ο Πομπέο

Τραμπ κορονοϊός: Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι αυτός και η σύζυγός του Σούζαν έχουν βγει αρνητικοί στο τεστ για τον κορωνοϊό. «Αισθάνομαι φανταστικά», είπε στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι δεν είχε επαφές με τον Τραμπ από τη λεγόμενη Συμφωνία του Αβραάμ που υπεγράφη στις 15 Σεπτεμβρίου στον Λευκό Οίκο μεταξύ Ισραήλ, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Μπαχρέιν. «Προσευχόμαστε για τον Πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία για γρήγορη ανάρρωση», δήλωσε ο Πομπέο. «Μίλησα και με το γραφείο του Αντιπροέδρου σήμερα το πρωί. Αυτό το παίρνουμε προφανώς πολύ σοβαρά. Και θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να τους κρατήσουμε όλους ασφαλείς», συνέχισε ο Πομπέο.

Σημειώνεται ότι ο Πομπέο προσγειώθηκε σήμερα στην Κροατία στο πλαίσιο της μίνι περιοδείας του στην Ευρώπη όπου επισκέφθηκε μετά την Ελλάδα, την Ιταλία και το Βατικανό. Σύμφωνα με το CNN, αυτή είναι η τέταρτη φορά που στις τελευταίες 2,5 εβδομάδες που ο Πομπέο υποβάλλεται σε τεστ. Το υπουργείο Εξωτερικών εξακολουθεί να αξιολογεί εάν θα συνεχίσει το προγραμματισμένο ταξίδι του στη Φλόριντα το Σάββατο και στην Ασία την Κυριακή, αλλά το πρόγραμμά του στην Κροατία παραμένει όπως είχε προγραμματιστεί.

Θετικοί στον κορονοϊό Τραμπ και Μελάνια

Η χθεσινή ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ στο αγαπημένο του μέσο το twitter δεν περιείχε αναφορές σε εχθρούς, σχόλια ή κατηγορίες εναντίον τρίτων. Ήταν μια εντελώς προσωπική αναφορά, καθώς ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν τόσο αυτός, όσο και η σύζυγός του Μελάνια, θετικοί στον κορονοϊό: «Απόψε, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ και εγώ διαγνωσθήκαμε θετικοί στον COVID-19. Ξεκινάμε την καραντίνα μας και τη διαδικασία ανάρρωσης αμέσως. Θα το περάσουμε μαζί και αυτό».

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπεβλήθη σε τεστ αφότου διεγνώσθη θετική η συνεργάτις του Χόουπ Χικς, η οποία επέβαινε στο προεδρικό αεροσκάφος όταν ο Τραμπ πήγε την Τρίτη στο Κλίβλαντ, στην πολιτεία Οχάιο, για να συμμετάσχει στο πρώτο ντιμπέιτ με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για την προεδρία Τζο Μπάιντεν. Η 31χρονη Χικς είχε ταξιδέψει ακόμη μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ στη Μινεσότα, όπου ο Τραμπ έκανε την κεντρική ομιλία σε προεκλογική εκδήλωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις