Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιταλία κορονοϊός νέα: Υποχρεωτική η μάσκα στη Ρώμη
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία κορονοϊός νέα: Υποχρεωτική η μάσκα στη Ρώμη

Ιταλία κορονοϊός νέα: «Πρόκειται για μέτρο που βοηθά στον περιορισμό των κρουσμάτων και στην χρήσιμη εφαρμογή των κανόνων», τόνισε ο Τζινγκαρέτι

Ιταλία κορονοϊός νέα: Από αύριο η χρήση προστατευτικής μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους ανοικτούς χώρους στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της περιφέρειας του Λατίου, με πρωτεύουσα την Αιώνια Πόλη, Νικόλα Τζινγκαρέτι. Στόχος του μέτρου, είναι να περιοριστούν οι νέες μολύνσεις κορονοϊού σε περιοχές όπου συχνάζουν νέοι, κυρίως το Σαββατοκύριακο, όπως είναι, για παράδειγμα, το ιστορικό κέντρο της Αιώνιας Πόλης, ενώ εξαιρούνται από το μέτρο τα παιδιά μέχρι 6 ετών και οι ενήλικες με χρόνιες παθήσεις ασύμβατες με την χρήση μάσκας. «Πρόκειται για μέτρο που βοηθά στον περιορισμό των κρουσμάτων και στην χρήσιμη εφαρμογή των κανόνων», τόνισε ο Τζινγκαρέτι.

Το προηγούμενο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία σημειώθηκε αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, καθώς διαγνώσθηκαν 2.548 μολύνσεις και 24 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 118.000 διαγνωστικά τεστ. Την Τετάρτη, τα κρούσματα ήταν 1.851, με 19 νεκρούς. Ο αριθμός των χθεσινών κρουσμάτων, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι ο υψηλότερος από τις 24 του περασμένου Απριλίου. Τα περισσότερα περιστατικά σημειώθηκαν σήμερα στην περιφέρεια του Βένετο (445), στην Καμπανία , με πρωτεύουσα την Νάπολη (390), στη Λομβαρδία (324) και στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης (265). Στο μεταξύ, ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Κόντε, Ρομπέρτο Σπεράντσα, κάλεσε τους Ιταλούς “να αντέξουν άλλους οκτώ μήνες και να σφίξουν τα δόντια”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις