Μητσοτάκης υπουργικό: Μια γροθιά όλοι, αλλιώς… έξοδος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης υπουργικό: Μια γροθιά όλοι, αλλιώς… έξοδος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μητσοτάκης υπουργικό: Για τον πρωθυπουργό, ο φετινός χειμώνας ισοδυναμεί με καθημερινά κρας τεστ σε όλα τα κρίσιμα πεδία.

01.10.2020 | 10:40

Μητσοτάκης υπουργικό: Με καθαρές κουβέντες και με διάθεση να σταθεί στο πλευρό όλων των πολιτών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποιεί τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ότι δεν πρόκειται να δεχθεί την στάση-επίκληση αναρμοδιότητας από τον καθένα και την καθεμιά μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις. Με τις προειδοποιήσεις κατά την τοποθέτησή του στην χθεσινή συνεδρίαση εμφανίστηκε, σύμφωνα με κυβερνητικούς, αποφασισμένος να… απαλλάξει στη συνέχεια από τα καθήκοντά τους όσους κρύβονται πίσω από την «αναρμοδιότητά τους» για να αποφύγουν το πολιτικό κόστος. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει με το μήνυμά του αυτό να δώσει χρόνο στα κυβερνητικά στελέχη για να αποδείξουν ότι αντιλαμβάνονται πιο είναι το στοίχημα και οι ευθύνες της συγκυρίας. Κι όλα έμοιαζαν σα να μιλάει σε συγκεκριμένα άτομα που τον έχουν με τη στάση τους απογοητεύσει.

Άλλωστε ο πρωθυπουργός τσεκάρει κάθε κίνηση ενόψει των τελικών αποφάσεών του για έναν ευρύτερο ανασχηματισμό την «ώρα» που κρίνει κατάλληλη. Η κατάρτιση του προϋπολογισμού και του σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης είναι «σταθμοί» που ξεχωρίζουν στο πρωθυπουργικό πλάνο, με φόντο πάντα την αντιμετώπιση της πανδημίας και της «Μόριας». Σε κάθε περίπτωση μέσα στους επόμενους μήνες η προσοχή είναι ξεκάθαρα στραμμένη στα μέτωπα της πανδημίας, του μεταναστευτικού και της οικονομίας. Κλειδί για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση είναι για το Μέγαρο Μαξίμου ο καλύτερος συντονισμός μεταξύ υπουργών και υφυπουργών- κάτι που επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης στους συμμετέχοντες στη χθεσινή συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σαφείς οδηγίες

«Όλοι μαζί πιστωνόμαστε τα θετικά της κυβερνητικής δράσης και όλοι μαζί αναλαμβάνουμε, με αυτοκριτική διάθεση, την ευθύνη για τυχόν λάθη και μεριμνούμε για να τα διορθώσουμε. Δεν είναι πολιτικά και ηθικά αποδεκτό, οποιοσδήποτε Υπουργός να ρίχνει ευθύνες σε άλλους υπουργούς ή να αποφεύγει να στηρίζει επιλογές της κυβέρνησης ή να αναγνωρίζει αστοχίες επικαλούμενος αναρμοδιότητα».

Για τον πρωθυπουργό, ο φετινός χειμώνας ισοδυναμεί με καθημερινά κρας τεστ σε όλα τα κρίσιμα πεδία. Όσον αφορά στο μέτωπο της πανδημίας η «θεραπεία» δεν αλλάζει επί του παρόντος. Η εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων φιλοδοξούν ότι θα σταματήσει την διασπορά των κρουσμάτων και δη στην Αττική. Στην αυριανή σύσκεψη της Επιτροπής που εισηγείται κάθε φορά τις αναγκαίες δράσεις θα αναλυθούν όλα τα νέα δεδομένα και θα υπάρξουν αποφάσεις που ωστόσο δεν «φτάνουν» στη λύση της καραντίνας. Έντονο προβληματισμό προκαλεί η εικόνα των καταλήψεων στα σχολεία και το πώς θα λειτουργήσουν τα μέτρα -για την υποχρεωτική αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας- που ανακοίνωσε η κυρία Κεραμέως. Βασική επιδίωξη του Μεγάρου Μαξίμου είναι η αποτροπή δημιουργίας ενός κοινωνικού, υγειονομικού και οικονομικού μείγματος. Για την ώρα, οι δημοσκοπήσεις τον θέλουν “καθαρό” νικητή. Θα συνεχίσει να παλεύει για τα ομολογουμένως εφιαλτικά μέτωπα;

Θα δείξει…

Exit mobile version