Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κηδεία Μουρίκι – 63χρονη: Πώς μπήκαν σε καραντίνα πέντε χωριά σε Θήβα και Χαλκίδα
ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεία Μουρίκι – 63χρονη: Πώς μπήκαν σε καραντίνα πέντε χωριά σε Θήβα και Χαλκίδα

Κηδεία Μουρίκι - 63χρονη: Lockdown σε τέσσερα χωριά στη Θήβα και ένα στη Χαλκίδα καθώς μια 63χρονη με κορονοϊό πήγε σε κηδεία με 200 άτομα

Κηδεία Μουρίκι – 63χρονη: Σε καραντίνα βρίσκονται τέσσερα χωριά στην Θήβα και ένα στην Χαλκίδα καθώς μια 63χρονη που είχε κολλήσει κορονοϊό πήγε σε κηδεία στην οποία παραβρέθηκαν 200 άτομα, με αποτέλεσμα οι υγειονομικές αρχές να ξεκινούν να πραγματοποιούν ένα σύνολο 1.200 ιχνηλατήσεων. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες άλλων παρευρισκομένων στην κηδεία που έγινε σε εκκλησία στο Μουρίκι της Θήβας, η 63χρονη πήγε με πυρετό στην κηδεία, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος να εξελιχθεί η κηδεία σε υγειονομική βόμβα. Λόγω του ότι πήγε εμπύρετη στην κηδεία οι κάτοικοι του χωριού είναι εξοργισμένοι καθώς γνώριζε ότι υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να υπάρξει διασπορά του κορονοϊού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η 63χρονη η οποία βρέθηκε θετική στον ιό και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο “ΝΙΜΤΣ”, παραβρέθηκε στην κηδεία του αδερφού της στις 27 Σεπτεμβρίου, στο χωριό Μουρίκι στη Βοιωτία μαζί με δεκάδες κατοίκους από άλλα χωριά της Θήβας αλλά και της Χαλκίδας και στην οποία δεν τηρούνταν τα απαραίτητα μέτρα κατά της διασποράς. Οι κάτοικοι του χωριού είναι εξοργισμένοι για την εξέλιξη με φίλη της 63χρονης να δηλώνει ότι η γυναίκα δεν ήξερε ότι είχε κολλήσει κορονοϊό. Θετικός βρέθηκε και ο σύζυγός της καθώς και μία 60χρονη συγγενής τους, οι οποίοι ήταν όλοι μαζί στην κηδεία και σύμφωνα με μαρτυρίες άλλων παρευρισκομένων που μίλησαν στο Mega συνομιλούσαν και χαιρετούσαν τον κόσμο ενώ μετά την κηδεία είχε συγκεντρωθεί κόσμος στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Έντονες είναι οι ανησυχίες για εκατοντάδες ακόμα που είτε βρέθηκαν στην τελετή την περασμένη Κυριακή, είτε ήρθαν σε επαφή με εκείνους που πήγαν με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να αναγκάζεται να προχωρήσει το βράδυ της Τετάρτης, στην ισχυρή σύσταση για μέτρα αυτοπροστασίας σε τέσσερις συνολικά οικισμούς του Δήμου Θηβαίων και Δήμου Χαλκιδέων.

Τα μέτρα σε Θήβα και Χαλκίδα

Μετά την ιχνηλάτηση των επαφών της 63χρονης, που είναι θετική στον κορονοϊό και πλέον νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ, με εντολή Χαρδαλιά, το βράδυ της Τετάρτης απευθύνθηκε ισχυρή σύσταση στους κατοίκους των χωριών Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο και Λουτούφι στη Θήβα και στο χωριό Λουκίσσια στη Χαλκίδα για:

▪ Παραμονή εντός των σπιτιών και αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης.

▪ Χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.

▪ Να μην πηγαίνουν οι μαθητές σε οποιαδήποτε σχολική μονάδα όλων των βαθμίδων και

▪ Να μη μετακινούνται οι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από τους οικισμούς αυτούς προς την εργασία τους, για την αποφυγή κινδύνου διασποράς και την προστασία των λοιπών εργαζομένων.

Σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας, απευθύνεται ισχυρή σύσταση στους εργοδότες, οι οποίοι απασχολούν στις επιχειρήσεις τους κατοίκους των περιοχών αυτών, να αποδεχθούν τη μη προσέλευση των εργαζομένων, χωρίς καμία περαιτέρω επίπτωση.

Πάνω από 200 άτομα στην κηδεία

Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησε η δήμαρχος Χαλκίδας όπου και είπε πως “στην κηδεία είχαν πάει 30 άτομα απο τα Λουκίσσια”. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θήβας είπε ότι “θετική στον κορονοϊό είναι η αδερφή του νεκρού ενώ θετικός βρέθηκε και ο σύζυγός της”. Σύμφωνα δε, με τον πρόεδρο της κοινότητας Μουρικίου, Τάκη Πέτρου, στην κηδεία είχαν παραβρεθεί πάνω από 200 άτομα ενώ δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο προστασίας. Όπως είπε ο κ. Πέτρου, “χθες ειδοποιηθήκαμε από την αντιπεφερειάρχη που ήρθε με κλιμάκιο, ότι υπήρξαν κρούσματα κορονοϊού και πως ήταν μάλιστα συγγενείς του θανόντα. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς πόσα άτομα είναι θετικά”. Ο ίδιος σημείωσε ότι αναμένεται να διενεργηθούν τεστ από τον ΕΟΔΥ σε τρία χωριά – Μουρίκι, Υπατον και Λουτούφι.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας υπάρχει εντολή στις κηδείες να βρίσκονται το πολύ 50 άτομα για να αποφεύγεται ο συνωστισμός και να περιοριστεί το ενδεχόμενο εξάπλωσης του κορονοϊού. Στη Θήβα όχι απλά δεν υπάκουσαν, αλλά στην κηδεία, την περασμένη Κυριακή, βρέθηκαν περισσότεροι από 200 άνθρωποι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις