Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αχαΐα ληστεία: Θλίψη και οργή για τον θάνατο ηλικιωμένου
ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα ληστεία: Θλίψη και οργή για τον θάνατο ηλικιωμένου

Αχαΐα ληστεία: Τον ηλικιωμένο βρήκε αιμόφυρτο, 12 ώρες μετά τον βαρύ τραυματισμό του, η γυναίκα που πήγαινε και τον βοηθούσε.

Αχαΐα ληστεία: Μετά από μάχη δέκα ημερών με τον θάνατο, άφησε την τελευταία του πνοή, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, ο 87χρονος από την Αχαΐα, ο οποίος έπεσε θύμα, άγριας, αιματηρής ληστείας στις 20 Σεπτεμβρίου. Παρά την προσπάθεια των γιατρών, λόγω αιματώματος στο κεφάλι από χτύπημα με ξύλο των άγριων δραστών, ο 87χρονος που έμενε μόνος σε σπίτι, στο Μιντινόγλι, υπέκυψε στο σοβαρό τραύμα. Αυτό σημαίνει ότι η Ασφάλεια της Πάτρας, καταζητεί πλέον τους δράστες για ληστεία μετά φόνου και οι έρευνες εντείνονται ακόμη περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Οι ληστές, λοιπόν, πριν από δέκα ημέρες, εισέβαλαν γύρω στις 11 τη νύχτα στο σπίτι του ηλικιωμένου, τον χτύπησαν, όπως ανέφερε ο γιος του με ξύλο στο κεφάλι (!), για να αποκαλύψει που έχει αποκρύψει τις οικονομίες του και τον άφησαν αιμόφυρτο και αβοήθητο επί δώδεκα ώρες μέσα στο σπίτι! Η γυναίκα, που είχε αναλάβει την καθημερινή φροντίδα του άτυχου θύματος της ληστρικής εισβολής, υπέστη σοκ όταν άνοιξε την πόρτα με το κλειδί της για να τον επισκεφθεί και τον αντίκρισε σε κακή κατάσταση. Ενημέρωσε αμέσως τον γιο του και στη συνέχεια ενημερώθηκε η Αστυνομία. Από εκείνη την ώρα ξεκίνησαν οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Πάτρας για τον εντοπισμό των, τουλάχιστον δύο, δραστών, οι οποίοι για να αποσπάσουν χρήματα, έφθασαν στην κτηνωδία.

Αχαΐα ληστεία: Μικρό χρηματικό ποσό

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι απέσπασαν μικρό χρηματικό ποσό, που είχε στο σπίτι για τις ανάγκες του και διέφυγαν, αφήνοντάς τον στο έλεος του Θεού. Σύμφωνα με όσα δήλωσε σοκαρισμένος ο γιος ηλικιωμένου, οι κουκουλοφόροι, ακινητοποίησαν τον πατέρα του σε μία καρέκλα και τον χτύπησαν με ξύλο στο κεφάλι και τα χέρια, μέχρι να τους πει πού έχει κρυμμένα χρήματα! Καθώς έχρηζε επείγουσας νοσηλείας, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο αρχικά στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό του Ρίου, όπου και νοσηλευόταν στην νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

Οι ερευνητές βλέπουν ομοιότητες με μια άλλη, άγρια ληστεία, που έγινε στις 14 Αυγούστου, μέσα στα ξημερώματα με θύματα ένα ανδρόγυνο συνταξιούχων, στα Βραχνέϊκα. Και τότε, άγνωστοι δράστες, εισέβαλαν στο σπίτι και χτύπησαν άγρια το ηλικιωμένο ζευγάρι για να αρπάξουν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Όλα συνέβησαν λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα, όταν οι επίσης βάρβαροι εισβολείς, μπήκαν από την πίσω πλευρά του σπιτιού, παραβίασαν ένα παράθυρο και στη συνέχεια αφού ακινητοποίησαν τον 85χρονο και την 78χρονη γυναίκα του, συνταξιούχους του ΙΚΑ, άρχισαν να τους χτυπούν για να αποκαλύψουν, που είχαν κρυμμένα χρήματα και τιμαλφή.

Ωστόσο, από τις κραυγές του ζευγαριού, πετάχτηκαν ανήσυχοι από τα κρεβάτια τους και βγήκαν στο δρόμο οι περίοικοι για να δουν τι έχει συμβεί ενώ συγχρόνως ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία. Οι εισβολείς, ακούγοντας τις φωνές των γειτόνων, φοβήθηκαν ότι θα εγκλωβιστούν από την Αστυνομία στο σπίτι και τράπηκαν σε φυγή.

Μπλόκα από την Αστυνομία

Ακολούθησε μεγάλη κινητοποίηση και περιπολικά της Άμεσες Δράσης, με ομάδες Ο.Π.Κ.Ε έστησαν μπλόκα σε Παλαιά Νέα Εθνική Οδό, αλλά και σε άλλα σημεία απ όπου ήταν δυνατόν να διαφύγουν οι κακοποιοί, χωρίς αποτέλεσμα. Το ζευγάρι των ηλικιωμένων μεταφέρθηκε με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, καθώς έφεραν πολλά χτυπήματα. Ο άνδρας είχε χτυπηθεί στο πρόσωπο. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν ως και σήμερα τις εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών και πιστεύεται ότι αν πρόκειται τελικά για τους ίδιους με τα νέα στοιχεία που θα προκύψουν θα φθάσουν τελικά στην ταυτοποίησή τους.

Δείτε ακόμη

Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση μπέρδεψε το «χειροκροτήστε τους υγειονομικούς» με το «χειροδικήστε στους υγειονομικούς»
Ο Άδωνις ανέβασε την… τουαλέτα του Παπαθανάση στο Twitter!
Τσιάρας : «Να θεραπεύσουμε τα φαινόμενα της γονεϊκής αποξένωσης»

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις