Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αρμένιοι – Ελλάδα: Η καρδιά χτυπάει στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
ΕΛΛΑΔΑ

Αρμένιοι – Ελλάδα: Η καρδιά χτυπάει στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Αρμένιοι - Ελλάδα: Το Ναγκόρνο Καραμπάχ σφυροκοπείται ανελέητα. Καθώς ο φόρος αίματος ανεβαίνει ώρα με την ώρα όσοι έχουν συγγενείς στην Αρμενία αγωνιούν για την τύχη τους

Αρμένιοι – Ελλάδα: Με την αγωνία για τους δικούς τους ανθρώπους ζουν οι Αρμένιοι που μένουν στην Ελλάδα. Η κάμερα του Live News βρεθηκε κοντά τους την ώρα που προσπαθούσαν να μιλήσουν στο τηλέφωνο με τους συγγενείς τους στο φλεγόμενο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Απέναντι στα παιχνίδια πολέμου του σουλτάνου ειδικά οι νεότεροι ετοιμάζονται με πρώτες νεαρές κοπέλες να πάνε να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή του μετώπου καθώς αυτό λένε πως είναι το χρέος τους.

Το Ναγκόρνο Καραμπάχ σφυροκοπείται ανελέητα. Καθώς ο φόρος αίματος ανεβαίνει ώρα με την ώρα όσοι έχουν συγγενείς στην Αρμενία αγωνιούν για την τύχη τους. Όσοι ώρα τα νέα παιδιά μιλούν στην κάμερα του live news οι μεγαλύτεροι είναι κολλημένοι στα τηλέφωνα. Ψάχνουν μέσω ίντερνετ κάποια γραμμή επικοινωνίας.  Στα γραφεία του πολιτιστικού συλλόγου που έχουν στην Αθήνα Αρμενικής καταγωγής Έλληνες μαζεύονται από νωρίς το πρωί με αγωνία για τους δικούς τους για να ανταλλάξουν πληροφορίες.

Αγκόπ, Βαρτούη, Αρεβίκ

Οι νεότεροι δεν μπορούν να περιμένουν άπραγοι, λένε στους μεγαλύτερους πως απόφαση τους είναι να πάνε να πολεμήσουν. Ανάμεσα τους και γυναίκες. Ο Αγκόπ Σταματιάδης θα μιλήσει για το χρέος που έχουν όλοι να πάνε να πολεμήσουν για τους συμπατριώτες τους που χτυπιούνται ανελέητα.

Στον στρατό της Αρμενίας στην πρώτη γραμμή πάνε νέα παιδιά αποφασισμένα να πεθάνουν για τον τόπο τους. Είναι άλλος ένας φόρος αίματος που οι Αρμένιοι καλούνται να πληρώσουν. «Νιώθω έτοιμη να πάω να πολεμήσω μαζί με τα παιδιά που πολεμούν εκεί οι περισσότεροι που έχουν χάσει τη ζωή τους είναι 18-20 ετών, θα νιώσω περήφανη αν σταθώ δίπλα τους. Πιο περήφανη νιώθω που είμαι Αρμένισσα και αυτός είναι ο λόγος που θέλω να πάω εκεί», αναφέρει η 18χρονη Βαρτούη.

«Νιώθω περήφανη που είμαι από την Αρμενία, θελω να πάω να σταθώ δίπλα στους συγγενείς μου, στον αδερφό μου που είναι φωτογράφος στην 1η ζώνη. Πεθαίνουν νέα παιδιά, εμείς θέλουμε ειρήνη, όλοι ξεκινάνε τον πόλεμο εναντίον μας. Ειδικά το Αζερμπαϊτζάν με τις πλάτες της Τουρκίας. Εγώ θέλω να πάω να πολεμήσω για τα εδάφη μου και να μην πεθάνει άλλος κόσμος, είναι κρίμα να πεθαίνουν νέα παιδιά», προσθέτει η Αρεβίκ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις