Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βασίλης Σπανάκης: Πρόταση παράτασης των προθεσμιών της ΑΑΔΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Σπανάκης: Πρόταση παράτασης των προθεσμιών της ΑΑΔΕ

Βασίλης Σπανάκης: Παράταση των προθεσμιών που λήγουν στις 30 Σεπτεμβρίου, λόγω των προβλημάτων που παρουσιάζονται στις πλατφόρμες της ΑΑΔΕ.

Βασίλης Σπανάκης: Tην άμεση παράταση των προθεσμιών που λήγουν στις 30 Σεπτεμβρίου, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που παρουσιάζονται στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες της Α.Α.Δ.Ε., ζητάει ο Βουλευτής της Ν.Δ. στον Νότιο τομέα της Αθήνας Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης, με Ερώτηση που κατέθεσε χθες προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγουν οι προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων στους Δήμους καθώς και για την υποβολή υπαγωγής των αυθαίρετων κατασκευών και υποβολής δικαιολογητικών. Επίσης, πριν λίγα εικοσιτετράωρα αναρτήθηκαν στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. του 2020. Όμως, η πλατφόρμα Δήλωσης Διόρθωσης τετραγωνικών μέτρων ακινήτων παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας κυρίως λόγω του υπερβολικού όγκου δεδομένων. Παράλληλα, η πλατφόρμα της δήλωσης τ.μ. συνδέεται με την εφαρμογή του Taxisnet για το E9 η οποία επίσης έχει μεγάλο πρόβλημα σύνδεσης και λειτουργίας», σημειώνει ο κ. Σπανάκης.

Βασίλης Σπανάκης: «Επιτακτική η ανάγκη να δοθεί παράταση»

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. στην Ερώτησή του επισημαίνει ότι «όπως αναφέρει πλήθος φοροτεχνικών και πολιτών, από την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου είναι σχεδόν αδύνατη η είσοδος στις παραπάνω σχετικές πλατφόρμες αλλά και στην εφαρμογή για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. για την σχετική εκτύπωση των εκκαθαριστικών. Η υπολειτουργία του Taxisnet συμπαρασύρει και άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες όπως για παράδειγμα του E.Φ.Κ.Α.. Λόγω των τεχνικών προβλημάτων είναι σχεδόν αδύνατον τόσο οι φορολογούμενοι-ιδιοκτήτες όσο και οι φοροτεχνικοί που είναι επιβαρυμένοι με την διεκπεραίωση πλήθους δηλώσεων για λογαριασμό των πελατών τους, να μπορέσουν να υποβάλουν εμπρόθεσμα τις σχετικές δηλώσεις».

Ο κ. Σπανάκης συνεχίζει αναφέροντας πως «είναι επιτακτική η ανάγκη να δοθεί παράταση για τις δηλώσεις των αδήλωτων τετραγωνικών στους Δήμους και επίσης να λυθούν άμεσα τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάζονται στις παραπάνω ηλεκτρονικές πλατφόρμες και εφαρμογές κάθε φορά που υπάρχει αυξημένος όγκος δεδομένων» και ρωτάει τους κ.κ. Υπουργούς:

1)Είναι εις γνώσιν σας τα παραπάνω προβλήματα που παρουσιάζονται στις διάφορες ηλεκτρονικές πλατφόρμες;

2)Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε προκειμένου να λυθούν άμεσα τα προβλήματα λειτουργίας στο TaxisNet, στην πλατφόρμα Δήλωσης Διόρθωσης τετραγωνικών μέτρων ακινήτων και στις υπόλοιπες εφαρμογές της Α.Α.Δ.Ε.;

3)Προτίθεστε να προχωρήσετε σε παράταση της προθεσμίας για τις δηλώσεις διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων στους Δήμους;

4)Τι προτίθεστε να κάνετε ώστε να επιλυθούν οριστικά τα τεχνικά προβλήματα των ηλεκτρονικών εφαρμογών της Α.Α.Δ.Ε.;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις