Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΠΟΕΔΗΝ – ΜΑΤ: Το tweet Τσακαλώτου για την ένταση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΕΔΗΝ – ΜΑΤ: Το tweet Τσακαλώτου για την ένταση

ΠΟΕΔΗΝ - ΜΑΤ: Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο τόσο ο ίδιος όσο και εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας δέχθηκαν επίθεση από αστυνομικούς.

ΠΟΕΔΗΝ – ΜΑΤ: Σχόλιο για την ένταση που επικράτησε μεταξύ μελών της ΠΟΕΔΗΝ και ΜΑΤ έκανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Ως γνωστόν τα ελληνικά δεν είναι το φόρτε μου, αλλά νομίζω είναι καλύτερα από αυτά της κυβέρνησης που μπέρδεψε το “χειροκροτήστε τους υγειονομικούς” με το “χειροδικήστε στους υγειονομικούς”», έγραψε ο κ. Τσακαλώτος στο Twitter.

Το tweet του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Υπενθυμίζεται ότι, το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια πορείας της ΠΟΕΔΗΝ επικράτησε ένταση μεταξύ των μελών της και των ΜΑΤ. Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι διμοιρίες των ΜΑΤ που βρέθηκαν στο σημείο δεν επέτρεψαν στους υγειονομικούς να προσεγγίσουν το υπουργείο Υγείας με συνέπεια να προκληθεί ένταση, κατά την οποία τραυματίστηκε ελαφρά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

ΠΟΕΔΗΝ – ΜΑΤ: Καταγγελία Γιαννάκου

Το πρωί της Τετάρτης, σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε μέλη της ΠΟΕΔΗΝ και δυνάμεις των ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Υγείας, στο κέντρο της Αθήνας. Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος τόσο οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας όσο και οι ίδιος δέχθηκαν επίθεση από αστυνομικούς. Μάλιστα ο κ. Γιαννάκος φώναζε «δεν έχει ξαναγίνει». «Είπαμε στην αστυνομία να κλείσει την οδό Αριστοτέλους. Αντί να μας βοηθήσουν, τρεις διμοιρίες ΜΑΤ άρχισαν να μας χτυπάνε. Εμένα προσωπικά με χτύπησαν με κλωτσιά στα γεννητικά όργανα», τόνισε μιλώντας στο Mega.

«Η διαμαρτυρία έγινε για αυτό που υποσχέθηκε ο υπουργός Υγείας πριν έξι μήνες. Για την μονιμοποίηση των εκτάκτων. Κάτι που δεν έκανε. Οι κυβέρνηση ανανεώνει τις συμβάσεις τους για λίγες μέρες μέχρι τέλος του έτους. Λες και οι ανάγκες για τη δημόσια υγεία θα εκλείψουν» ανέφερε σχετικά με τους λόγους της διαμαρτυρίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις