Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

03

Δεκεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΤΑΙΠΕΔ διαγωνισμοί λιμάνια: Παράταση για Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Ηγουμενίτσα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΙΠΕΔ διαγωνισμοί λιμάνια: Παράταση για Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Ηγουμενίτσα

ΤΑΙΠΕΔ διαγωνισμοί λιμάνια: Η απόφαση παράτασης ελήφθη, μετά από σχετικά αιτήματα των ενδιαφερόμενων επενδυτών για την έγκαιρη συλλογή των νομιμοποιητικών εγγράφων

ΤΑΙΠΕΔ διαγωνισμοί λιμάνια: Την παράταση κατά δύο εβδομάδες της διορίας για την εκδήλωση ενδιαφέροντος στους διαγωνισμούς που «τρέχουν» για τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας και της Ηγουμενίτσας, ανακοίνωσε σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ. Συγκεκριμένα καταληκτική ημερομηνία για το διαγωνισμό πώλησης του 67% του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης προσδιορίζεται πλέον η 16η Οκτωβρίου. Για τον διαγωνισμό που αφορά την υποπαραχώρηση του «Φίλιππος Β» στο λιμάνι της Καβάλας προσδιορίζεται η 23η Οκτωβρίου και για τον διαγωνισμό πώλησης του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας η 30η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με κύκλους του ΤΑΙΠΕΔ η απόφαση παράτασης ελήφθη, μετά από σχετικά αιτήματα των ενδιαφερόμενων επενδυτών για την έγκαιρη συλλογή των νομιμοποιητικών εγγράφων, τα οποία είναι απαραίτητα για τη συμμετοχή στην πρώτη φάση του διαγωνισμού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι ισχυρή η αμερικανική παρουσία στους διαγωνισμούς για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας.

Ενδιαφέρον για τα λιμάνια

Εκπρόσωποι του αμερικανικού επενδυτικού fund BlackSummit Financial Group και του κρατικού χρηματοδοτικού οργανισμού των ΗΠΑ, Development Finance Corporation (DFC) έχουν μιλήσει δημοσίως για το ενδιαφέρον τους μιας και τα δύο λιμάνια έχουν τη δυνατότητα να μετουσιωθούν σε γεωπολιτικά και ενεργειακά hubs. Υπενθυμίζεται ότι έχει δοθεί ήδη παράταση και για τον διαγωνισμό που αφορά τη σύμβαση παραχώρησης της χρήσης, ανάπτυξης και εκμετάλλευσης του υπόγειου φυσικού χώρου του κοιτάσματος φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα» ως χώρου αποθήκευσης φυσικού αερίου. Για το συγκεκριμένο project νέα ημερομηνία ορίστηκε η Δευτέρα 19 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις