Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σλοβακία κορονοϊός νέα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από αύριο η χώρα
ΚΟΣΜΟΣ

Σλοβακία κορονοϊός νέα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από αύριο η χώρα

Σλοβακία κορονοϊός νέα: Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία θα διαρκέσει 45 ημέρες, δίνει στην κυβέρνηση περισσότερες εξουσίες για την επιβολή αυστηρότερων μέτρων, αλλά δεν σημαίνει αυτόματη επάνοδο ενός αυστηρού lockdown

Σλοβακία κορονοϊός νέα: Η κυβέρνηση της Σλοβακίας ενέκρινε την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από αύριο Πέμπτη για να αναχαιτιστεί η διασπορά του νέου κορονοϊού, μετά την έξαρση νέων κρουσμάτων που παρατηρήθηκε, ανακοίνωσε σήμερα σε ανάρτησή του στο Facebook ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ίγκορ Μάτοβιτς. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία θα διαρκέσει 45 ημέρες, δίνει στην κυβέρνηση περισσότερες εξουσίες για την επιβολή αυστηρότερων μέτρων, αλλά δεν σημαίνει αυτόματη επάνοδο ενός αυστηρού lockdown, όπως αυτό που είχε επιβληθεί όταν ξέσπασε η επιδημία της COVID-19.

Η Σλοβακία ανακοίνωσε σήμερα 567 νέα κρούσματα κορονοϊού, που είναι ο μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων που καταγράφεται από την εμφάνιση της COVID-19 στη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Από εκεί και πέρα η γειτονική χωρά, Τσεχία, κατέγραψε χθες, Τρίτη, 1.965 νέα κρούσματα του κορονοϊού, τα οποία παραμένουν κάτω από τα 2.000 για τέταρτη διαδοχική ημέρα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Στην Τσεχία καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο μία από τις χειρότερες αναζωπυρώσεις της Covid στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να επιβάλει και πάλι κάποια μέτρα, όπως τη χρήση μάσκας, για να επιβραδυνθεί η μετάδοση της νόσου.

Σλοβακία κορονοϊός νέα

Αίγυπτος: 13 νεκροί και 124 νέα κρούσματα

Άλλοι 13 άνθρωποι υπέκυψαν την Τρίτη από επιπλοκές του κορονοϊού στην Αίγυπτο. Αυτό ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της χώρας, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να ανέρχεται σε 5.914.

Την ίδια μέρα καταγράφηκαν 124 νέες μολύνσεις, φτάνοντας συνολικά τα 103.079 άτομα.

Τέλος, 508 ασθενείς ανάρρωσαν, με το σύνολο όσων είναι πλέον αρνητικοί στον COVID-19 να φτάνει τα 96.094 άτομα.

Ινδία: 6,23 εκατ. κρούσματα και σχεδόν 97.500 οι θάνατοι

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έφθασαν τα 6,23 εκατομμύρια, αφού τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν ακόμη 80.472 περιπτώσεις. Το ίδιο διάστημα, άλλοι 1.179 άνθρωποι υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει τους 97.497 ως αυτό το στάδιο.

Η χώρα της νότιας Ασίας, στην οποία καταγράφεται ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός μολύνσεων από τον κορωνοϊό στον πλανήτη, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει περαιτέρω εξάπλωση, καθώς μεγάλο μέρος του πληθυσμού της συνεχίζει να μην έχει εκτεθεί στον ιό, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε χθες Τρίτη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις