Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρωσία νέα κορονοϊός: 8.481 τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία νέα κορονοϊός: 8.481 τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Ρωσία νέα κορονοϊός: Συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του κορονοϊού 20.722 άνθρωποι, αριθμός που αντιστοιχεί στο 1,7% του συνολικού αριθμού των προσβληθέντων από τον Covid-19

Ρωσία νέα κορονοϊός: Ο αριθμός των θανάτων που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη Ρωσία ανήλθε στους 177 και είναι ο μέγιστος που έχει καταγραφεί από τις 17 Ιουλίου, ανακοίνωσε σήμερα το κέντρο επιχειρήσεων αντιμετώπισης του κορονοϊού. Συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του κορονοϊού 20.722 άνθρωποι, αριθμός που αντιστοιχεί στο 1,7% του συνολικού αριθμού των προσβληθέντων από τον Covid-19. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 8.481 κρούσματα κορονοϊού, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα έχει ανέλθει σε 1.176.286. Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, το τελευταίο εικοσιτετράωρο ανάρρωσαν 5.858 ασθενείς, ενώ συνολικά έχουν αναρρώσει 958.257 ασθενείς. Αυτή τη στιγμή στη Ρωσία εξακολουθούν να υπάρχουν 197.307 ενεργά κρούσματα.

Από εκεί και πέρα όπως έγινε γνωστό η ρωσική πρωτεύουσα θα παρατείνει, ώστε να διαρκέσουν δύο εβδομάδες, τις προγραμματισμένες σχολικές διακοπές του Οκτωβρίου στο πλαίσιο των μέτρων για την αναχαίτιση της διασποράς του νέου κορονοϊού, δήλωσε χθες ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν. Η κίνηση αυτή ακολουθεί σύσταση που έκανε ο Σομπιάνιν την περασμένη εβδομάδα προς οποιονδήποτε έχει χρόνια προβλήματα υγείας ή τους ανθρώπους άνω των 65 ετών να παραμένουν στα σπίτια τους. Ο  Σομπιάνιν σημείωσε ότι τα σχολεία θα μείνουν κλειστά από τις 5 ως τις 18 Οκτωβρίου και ζήτησε από τους γονείς να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους θα παραμένουν στο σπίτι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. “Όταν επιστρέφουν σπίτι εύκολα μεταδίδουν τον ιό στους ενήλικες και σε ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας, τα οποία αρρωσταίνουν σε μεγαλύτερο βαθμό”, πρόσθεσε.

Ολλανδία: Νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων με 3.294 νέα περιστατικά

Νέο ρεκόρ κατέγραψε σήμερα ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ολλανδία, καθώς αναφέρθηκαν 3.294 νέα περιστατικά Covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία των υγειονομικών αρχών. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων καταγράφει ρεκόρ σχεδόν κάθε μέρα από τα μέσα Σεπτεμβρίου και χθες ξεπέρασε για πρώτη φορά το όριο των 3.000 περιπτώσεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις