Αθήνα

°C

Δευτέρα

26

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Amazon σύστημα πληρωμής: Σαρώνει τις φλέβες στις παλάμες
ΚΟΣΜΟΣ

Amazon σύστημα πληρωμής: Σαρώνει τις φλέβες στις παλάμες

Amazon σύστημα πληρωμής: Ένα νέο σύστημα πληρωμών για «φυσικά» καταστήματα, όπου ο πελάτης πληρώνει μέσω μιας κίνησης του χεριού του, ανακοίνωσε η Amazon.

Amazon σύστημα πληρωμής: Η Amazon ανακοίνωσε ένα νέο σύστημα πληρωμών για φυσικά καταστήματα με ένα μια μόνο κίνηση του χεριού. Ο  νέος σαρωτής Amazon One καταγράφει μια εικόνα της παλάμης του καταναλωτή, επιτρέποντάς του να πληρώσει με το πέρασμα του χεριού του πάνω από το μηχάνημα «για περίπου ένα δευτερόλεπτο»

Το σύστημα αυτό θα δοκιμαστεί σε δύο από τα φυσικά καταστήματα της Amazon στο Σιάτλ των ΗΠΑ. Η Amazon είπε, επίσης, ότι το ίδιο σύστημα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για «είσοδο σε μια τοποθεσία όπως ένα γήπεδο» ή για σάρωση στον εαυτό σας στη δουλειά αντί για χρήση ταυτότητας.

Νέο σύστημα πληρωμής που σαρώνει τις φλέβες στις παλάμες

H εταιρεία ανέφερε ότι είναι «σε συζητήσεις με πολλούς πιθανούς πελάτες» για το λανσάρισμά του και σε άλλα καταστήματα στο μέλλον αφήνοντας μας  να καταλάβουμε ότι το ανθρώπινο σώμα το θα αποτελεί πλέον νέα πρόκληση για διαφόρων ειδών τεχνολογικές εφαρμογές.

«Στα περισσότερα περιβάλλοντα λιανικής, το Amazon One θα μπορούσε να γίνει μια εναλλακτική επιλογή πληρωμής ή επιβράβευσης πελατών με μια συσκευή στο ταμείο δίπλα σε ένα παραδοσιακό σύστημα πώλησης», λέει  η εταιρεία.

Το εν λόγω επίπεδο ασφάλειας, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι περίπου παρόμοιο με μια σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε απόσταση μερικών εκατοστών, καθιστώντας το πολύ πιο πρακτικό.

Μάλιστα, δεν απαιτείται λογαριασμός Amazon για την συναλλαγή. Για να εγγραφεί, ένας πελάτης μπορεί απλώς να εισαγάγει την τραπεζική του κάρτα και να ακολουθήσει τις οδηγίες στην οθόνη για να συνδέσει το παλαμικό του αποτύπωμα με αυτήν την επιλογή πληρωμής, δήλωσε η Amazon.

Δεν απαιτείται λογαριασμός Amazon για την συναλλαγή

Η εταιρεία υπόσχεται ότι το αποτύπωμα δεν αποθηκεύεται στον ιστότοπο, αλλά κρυπτογραφείται και διατηρείται με ασφάλεια στο Cloud. Οι πελάτες θα μπορούν επίσης να διαγράψουν τα δεδομένα τους μέσω του ιστότοπου, διευκρινίζει η εταιρεία.

Η Amazon δεν έχει αναλύσει με ακρίβεια πώς θα λειτουργήσει αυτή η τεχνολογία, πέραν του ότι θα χρησιμοποιεί «προσαρμοσμένους αλγόριθμους και υλικό» για να σαρώνει «διαφορετικά χαρακτηριστικά πάνω και κάτω από την επιφάνεια» του χεριού.

Αλλά ένας από τους λόγους που επέλεξε την αναγνώριση παλάμης ήταν ότι είναι «πιο ιδιωτική» από κάποιες άλλες επιλογές.«Δεν μπορείτε να προσδιορίσετε την ταυτότητα ενός ατόμου κοιτάζοντας μια εικόνα της παλάμης του», αναφέρει η εταιρεία, κάνοντας εμμέσως αναφορά στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η αντίστοιχη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου.

Η εταιρεία σταμάτησε τη χρήση του λογισμικού αναγνώρισης προσώπου από την αστυνομία, αφού οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξέφρασαν έντονες ανησυχίες για πιθανή φυλετική προκατάληψη. Μάλιστα, δεν απαιτείται λογαριασμός Amazon για την συναλλαγή. Για να εγγραφεί, ένας πελάτης μπορεί απλώς να εισαγάγει την τραπεζική του κάρτα και να ακολουθήσει τις οδηγίες στην οθόνη για να συνδέσει το παλαμικό του αποτύπωμα με αυτήν την επιλογή πληρωμής, δήλωσε η Amazon.

Οι σαρωτές παλάμης

Οι σαρωτές παλάμης δεν είναι μια καινούργια τεχνολογία καθώς υπάρχουν ήδη κάποιες παρόμοιες εμπορικά διαθέσιμες λύσεις.«Η αναγνώριση με βάση την παλάμη βασίζεται στην καταγραφή των φλεβών της παλάμης», εξηγεί ο Δρ Μπέιζελ Χάλακ της Σχολής Ηλεκτρονικών και Επιστήμης Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον.«Αυτά τα μοτίβα είναι διαφορετικά για κάθε δάχτυλο και για κάθε άτομο, και καθώς βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, η πλαστογράφησή τους είναι εξαιρετικά δύσκολη» προσθέτει.

Πηγή:BBC

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις