Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 30/9: Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΟΔΥ

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 30/9: Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 30/9: Τα νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα στη χώρα είναι 354, συνολικά ανέρχονται σε 18.475 από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 30/9: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 354 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: Σήμερα ανακοινώνουμε 354 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 56 συνδέονται με γνωστές συρροές και 23 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 18475, εκ των οποίων το 56.1% άνδρες. 2927 (15.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7598 (41.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

78 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 22 (28.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 212 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 391 θανάτους συνολικά στη χώρα. 144 (36.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων
συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Υπέρ της χρήσης μάσκας παντού η Ματίνα Παγώνη

Για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα και ειδικά στην Αττική και τη χρήση μάσκας τοποθετήθηκε η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς, Ματίνα Παγώνη. Μιλώντας στην εκπομπή “Live News” του Mega, η κ. Παγώνη υπεραμύνθηκε της γενικευμένης χρήσης της μάσκας στην Αττική, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά “είναι το πιο βασικό και πρέπει να γίνει τώρα, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχει εφαρμοστεί, θα σώζει ζωές”. “Αν παρθεί κι αυτό το μέτρο και γίνει μία επανεκτίμηση σε 15 μέρες και έχουμε αύξηση κρουσμάτων, αύξηση διασωληνωμένων, αύξηση θανάτων, αύξηση νοσηλευομένων, τότε θα πρέπει τα μέτρα να είναι πιο σκληρά”, συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τη Ματίνα Παγώνη, “Το πρόβλημα είναι οι συνωστισμοί, στις πλατείες, στα πάρκα κ.λπ. κι επειδή την ημέρα ο κόσμος πρέπει να δουλέψει, η οικονομία πρέπει να ενισχυθεί, το βράδυ θα πρέπει να παρθούν κάποια μέτρα, εκεί που υπάρχει συνωστισμός, εκεί δεν ακούει κανένας, δεν κρατάνε αποστάσεις”. Ερωτηθείσα για την κατάσταση στα ΜΜΜ τόνισε: “Πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα από το Υπουργείο Μεταφορών. Ο κόσμος δεν μπορεί να συνωστίζεται”. Σημείωσε επίσης ότι ο συνωστισμός είναι αυτός που πρέπει να αποφευχθεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις