Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κεραμέως καταλήψεις: Αργίες και Σάββατα για τις ώρες που χάθηκαν
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κεραμέως καταλήψεις: Αργίες και Σάββατα για τις ώρες που χάθηκαν

Κεραμέως καταλήψεις: Με μαθήματα τις αργίες, τα Σάββατα και αντί για εκδρομές θα καλυφθούν οι χαμένες ώρες διδασκαλείας λόγω των καταλήψεων - Ποιο άλλο μέτρο ξεκινά από αύριο στα σχολεία υπό κατάληψη

Κεραμέως καταλήψεις: Με μαθήματα τις ημέρες των σχολικών εορτών, τις αργίες, τα Σάββατα και αντί για εκδρομές θα καλυφθούν οι χαμένες ώρες διδασκαλίας λόγω των καταλήψεων όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Παράλληλα από αύριο, Πέμπτη, στα σχολεία υπό κατάληψη θα ξεκινήσει υποχρεωτικά για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. «Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση» καταλήγει στη δήλωσή της η κυρία Κεραμέως.

Η δήλωση της κυρίας Κεραμέως έχει ως εξής: «Σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, σημειώνονται τα εξής: Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων. Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους. Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση.»

Η ανακοίνωση της Υπουργού

Η ανακοίνωση της Υπουργού ήρθε σε συνέχεια της αύξησης της λίστας των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη. Στο υπουργείο είναι σε κατάσταση επιφυλακής για τα θέμα των καταλήψεων, για τις οποίες το συντονιστικό των μαθητών Αθήνας σε ανακοίνωσή του λέει ότι έχουν φθάσει τις 700 και εκτείνονται σε 35 πόλεις, ενώ επίσημα στοιχεία δεν έχoυν δοθεί από το my school. Στο υπουργείο λένε ότι ο αριθμός των καταλήψεων είναι μεταβαλλόμενος και άλλα σχολεία κάνουν τη μία μέρα κατάληψη και σταματούν την επόμενη και άλλα κάνουν για κάποιες ώρες και συνεχίζουν μαθήματα.

Συλλαλητήριο στα Προπύλαια

Την ίδια ώρα, παρά την εκτίμηση του Στέλιου Πέτσα ότι οι καταλήψεις θα εκτονωθούν, τεράστια είναι η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών κέντρων ενόψει του συλλαλητηρίου της Πέμπτης. Πρόκειται για μία ακόμη πορεία μετά από αυτή της περασμένης Πέμπτης, η οποία έχει προγραμματιστεί για αύριο στις 12 το μεσημέρι, με τα σχολεία της Αττικής να έχουν και τη στήριξη πολλών ακόμη εκπαιδευτικών μονάδων της περιφέρειας που αναμένεται να βρεθούν στα Προπύλαια, με αρκετές ΕΛΜΕ να καλούν σε συμμετοχή και να εκφράζουν τη στήριξή τους στους μαθητές. Το σύνθημα που προαναγγέλλει το συλλαλητήριο φέρει τίτλο “Τώρα μιλάμε εμείς” και αναφέρει: “Συνεχίζουμε τις καταλήψεις, οργανώνουμε τον αγώνα μας”, ενώ στο σχετικό κάλεσμα γίνεται και επιγραμματική καταγραφή των αιτημάτων των μαθητών.

Η Σοφία Ζαχαράκη για το θέμα των καταλήψεων στα σχολεία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις