Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης κορονοϊός: Η εντολή του πρωθυπουργού, οι “σημειώσεις” και τα μηνύματα
ΟΛΗ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Μητσοτάκης κορονοϊός: Η εντολή του πρωθυπουργού, οι “σημειώσεις” και τα μηνύματα

Μητσοτάκης κορονοϊός: Τα «σημεία» της διαδρομής που προβληματίζουν αφορούν κυρίως στην Αττική, ωστόσο ένα δεύτερο lockdown δεν βρίσκεται στις προτεραιότητες του σχεδιασμού, μιας και θα ήταν καταστροφικό για την οικονομία.

Μητσοτάκης κορονοϊός: Στην ανάγκη να κερδίσει ξανά τα διθυραμβικά σχόλια του διεθνούς Τύπου, που μειώθηκαν λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, εστιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά το άκρως επιβαρυμένο του πρόγραμμα. Το Μέγαρο Μαξίμου, δίνει ιδιαίτερη βάση στα πεδία που βρίσκει έδαφος η αντιπολίτευση να ασκεί σκληρή κριτική, ειδικά εν όψει και της κατάρτισης του προϋπολογισμού. Μπορεί η πολύ υψηλή δημοφιλία τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και της κυβέρνησής του να υποστηρίζει επί του παρόντος το κάθε τους βήμα από τις αντιπολιτευτικές επιθέσεις, αλλά στο Μέγαρο Μαξίμου κινούνται ήδη στην κατεύθυνση της γρήγορης αντίδρασης.

Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη έχουν λάβει εντολή από τον πρωθυπουργό να λειτουργούν χωρίς να επηρεάζονται από την φετινή συνθήκη της πανδημίας. Ο πρωθυπουργός, ελέγχει σε τακτά διαστήματα δια του επιτελείου του τις υπουργικές επιδόσεις σε παραγωγικά και μη υπουργεία. Το καλοκαίρι έκανε διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα αλλά στο τέλος του χρόνου ή μέχρι τον Φλεβάρη – αναλόγως και της εξέλιξης του κορονοϊού – ενδέχεται να ανοίξει ένα νέο πολιτικό κύκλο με τις απαραίτητες παρεμβάσεις, όπως αναφέρει το Έθνος.

Η συζήτηση αυτή «ακούγεται» όλο και πιο έντονα σε υπουργικά ή στα βουλευτικά γραφεία, καθώς οι άμεσα ενδιαφερόμενοι εκτιμούν ότι ο κ. Μητσοτάκης κρατάει.. σημειώσεις, αναμένοντας στοχευμένες παρεμβάσεις και μεταρρυθμιστικές δράσεις και θέτοντας συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ελέγχου της κατάστασης. Σημειώνει τα λάθη ή τα μελανά σημεία, χωρίς ωστόσο να σκέφτεται ανασχηματισμούς και κινήσεις που θα προκαλέσουν σύγχυση στο κυβερνητικό σχήμα. Τα μηνύματα έχουν λάβει και μέλη του υπουργικού συμβουλίου που έχουν αναλάβει κρίσιμα πόστα για την επίτευξη των κυβερνητικών στόχων. Βέβαια, τα “φώτα” πέφτουν τώρα στη μάχη κατά της πανδημίας.

Μητσοτάκης κορονοϊός: Έρχονται νέα μέτρα;

Αυτή η εβδομάδα θεωρείται καθοριστικής σημασίας για την αυστηροποίηση περαιτέρω των μέτρων, που θα ισχύσει εφόσον παρατηρηθούν εμπόδια στην σωστή εφαρμογή τους από τους πολίτες. Τα «σημεία» της διαδρομής που προβληματίζουν αφορούν κυρίως στην Αττική, ωστόσο ένα δεύτερο lockdown δεν βρίσκεται στις προτεραιότητες του σχεδιασμού, μιας και θα ήταν καταστροφικό για την οικονομία. Αναλυτική περιγραφή της κατάστασης και της δέσμης μέτρων θα γίνει σήμερα το απόγευμα από τους ειδικούς, οι οποίοι και επενδύουν στην αποτελεσματική ενημέρωση για την εφαρμογή των μέτρων, ξεκινώντας από την χρήση της μάσκας.

Το φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία επιχειρείται να ξεπεραστεί με την γρήγορη τροφοδότηση νέων παρτίδων αν και δεν αποτελεί πλέον το μοναδικό «πονοκέφαλο» στο πεδίο της παιδείας. Οι καταλήψεις στα σχολεία συνεχίζονται και έχουν, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, τις «ευλογίες» της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η «αναχαίτιση» ενός πανελλαδικού κύματος καταλήψεων συμπεριλαμβάνεται στις βασικές προτεραιότητες των κυβερνητικών δράσεων. Οι πληροφορίες του Έθνους, αναφέρουν ότι η Νίκη Κεραμέως έχει λάβει «σήμα» υπέρ του διαλόγου με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να συζητά εγκαίρως αιτήματα και προτάσεις. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι για σήμερα είχε προγραμματισμένη – την οποία όμως  ακύρωσε – συνάντηση με τους Τομεάρχες Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ για να συζητήσουν για τα «καυτά» ζητήματα της Παιδείας.

Το βλέμμα, εν τω μεταξύ, της κυβέρνησης παραμένει στο πλέγμα δράσεων για την στήριξη των πληγέντων από τις πρόσφατες καταστροφές στην Καρδίτσα, στα νησιά του Ιονίου και αλλού. Στόχος είναι να κινηθούν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες εντός του χρονοδιαγράμματος, ώστε να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ζημίες που υπέστησαν φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις