Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πάρτι Μύκονος – κορονοϊός: Νέα “μόδα” προκαλεί πονοκέφαλο στις Αρχές
ΕΛΛΑΔΑ

Πάρτι Μύκονος – κορονοϊός: Νέα “μόδα” προκαλεί πονοκέφαλο στις Αρχές

Πάρτι Μύκονος - κορονοϊός: Το καλοκαίρι είχαμε τα μυστικά πάρτι σε βίλες στα νησιά τώρα έχουμε μυστικά πάρτι σε διαμερίσματα, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και με 60 άτομα.

Πάρτι Μύκονος – κορονοϊός: Πονοκέφαλο στις Αρχές της χώρας προκαλούν τα κρυφά και ιδιωτικά πάρτι που διοργανώνονται εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού σε σπίτια στην Αθήνα, τα προσκλητήρια των οποίων στέλνονται μέσω των social media. Για το φαινόμενο μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Mega ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, και περιέγραψε το δύσκολο έργο της αστυνομίας να βάλει «φρένο» στα ιδιωτικά πάρτι που ολοένα και πληθαίνουν στην πρωτεύουσα, σε μια στιγμή που τα κρούσματα -παρά τα νέα μέτρα που έχουν ληφθεί- εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα μεγάλα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μαυροειδάκος, στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξέρουν ακριβώς τι γίνεται, αλιεύονται πληροφορίες και ήδη γίνονται συσκέψεις στη ΓΑΔΑ για να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν αυτό το φαινόμενο αν εξελιχθεί. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να εισέλθει στα σπίτια δίχως εισαγγελική παρέμβαση, επομένως δεν είναι εύκολο να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των ατόμων και να επιβληθεί το ανάλογο πρόστιμο. Να σημειωθεί ότι η ΕΛ.ΑΣ. είχε βρεθεί αντιμέτωπη με μια παρόμοια κατάσταση το καλοκαίρι στη Μύκονο.
Για την Αττική έχει επιβληθεί το μέτρο του ανώτατου ορίου των συναθροίσεων στα 9 άτομα, προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 269 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, με τα 197 να εντοπίζονται στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής.

Οι νέοι επιμένουν να αγνοούν τα μέτρα

Την ώρα που ο κορονοϊός «θερίζει» στην Αττική οι νέοι βρίσκονται στις πλατείες και οι λοιμωξιολόγοι κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, όπως στο Μοναστηράκι αλλά και στα προάστια όπως στο Παγκράτι και την Κυψέλη οι πλατείες ήταν γεμάτες από κόσμο για ακόμα ένα βράδυ.  «Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι νέοι που είναι ανεύθυνοι αλλά υπάρχει και μερίδα ανθρώπων, η οποία φοράει τη μάσκα», τόνισε νεαρός που μίλησε στην κάμερα του Open TV. «Πηγαίνουμε στην πλατεία αλλά με αυτή την κατάσταση προσπαθούμε να το αποφεύγουμε», προσθέτει μία νεαρή γυναίκα. Με τον μέσο όρο των κρουσμάτων να μην ξεπερνά τα 39 έτη οι περισσότεροι νέοι φορούν μάσκα ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους.

Στο μεταξύ ανάμεσα στους διασωληνωμένους βρίσκεται και ένας 25χρονος άνδρας που νοσηλεύεται στο Ασκληπιείο της Βούλας. Η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη και σταθερή αλλά εμφανώς βελτιωμένη αναφορικά με την αναπνευστική του λειτουργία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις