Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Μεγαλώνει η λίστα του θανάτου
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Μεγαλώνει η λίστα του θανάτου

Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Τελευταίο θύμα στον θλιβερό κατάλογο ένας 79χρονος από τα Γιαννιτσά

Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Τρεις συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό τις τελευταίες ώρες. Τελευταίο θύμα στον θλιβερό κατάλογο ένας 79χρονος από τα Γιαννιτσά ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπανικολάου» και είχε υποκείμενα νοσήματα. Νωρίτερα ένας 76χρονος άνδρα έχασε τη μάχη με τη νόσο Covid-19 στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα. Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου από τις 31 Αυγούστου. Η τρίτη απώλεια αφορά 90χρονο από τη Βέροια, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο από τις 21 Σεπτεμβρίου. Ο ηλικιωμένος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, ενώ σημειώνεται ότι στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύεται ο γιος του, ο οποίος είναι επίσης θετικός στον κορονοϊό. Πλέον οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα μας ανέρχονται σε 388.

Κορονοϊός: Πόσο χειρότερα είναι τα πράγματα τώρα σε σχέση με την καραντίνα

Εξαπλάσια κρούσματα Covid-19 έχουν καταγραφεί το τελευταίο δεκαήμερο στην Ελλάδα με σχεδόν 60% περισσότερους θανάτους, σε σχέση με την περίοδο 4-13 Απριλίου όταν η πανδημία βρισκόταν στην πρώτη φάση της μεγάλης έξαρσής της και είχε ξεκινήσει (από τις 13 Μαρτίου) η «καραντίνα» για να περιορισθεί η διασπορά του φονικού ιού.

Το ίδιο χρονικό διάστημα μάλιστα σχεδόν διπλασιάσθηκαν οι θάνατοι ηλικιωμένων σε σχέση με το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα τον Απρίλιο εν μέσω των περιοριστικών μέτρων. Ακόμη, το τελευταίο δεκαήμερο (18-27 Σεπτεμβρίου) υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων της τάξης του 40% σε σχέση με το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου αλλά διπλασιασμός των νεκρών. Δείγμα της μεγάλης θνησιμότητας που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας λόγω του Covid-19.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις