Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Κατέληξε άντρας στον Ευαγγελισμό
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Κατέληξε άντρας στον Ευαγγελισμό

Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Πρόκειται για 76χρονο άνδρα, ο οποίος έχασε τη μάχη με τη νόσο Covid-19 στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", όπου νοσηλευόταν.

Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Ένας ακόμα άνθρωπος που είχε διαγνωσθεί θετικός στον κορονοϊό, κατέληξε σήμερα στη χώρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τον φονικό ιό σε 386. Πρόκειται για 76χρονο άνδρα, ο οποίος έχασε τη μάχη με τη νόσο Covid-19 στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, όπου νοσηλευόταν. Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν στη ΜΕΘ από τις 31 Αυγούστου, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, έπασχε και από υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, 269 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, με τα 197 από αυτά να εντοπίζονται στην Αττική. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 73. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 17 (23.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 201 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Κοροναϊός: Πόσο χειρότερα είναι τα πράγματα τώρα σε σχέση με την καραντίνα

Εξαπλάσια κρούσματα Covid-19 έχουν καταγραφεί το τελευταίο δεκαήμερο στην Ελλάδα με σχεδόν 60% περισσότερους θανάτους, σε σχέση με την περίοδο 4-13 Απριλίου όταν η πανδημία βρισκόταν στην πρώτη φάση της μεγάλης έξαρσής της και είχε ξεκινήσει (από τις 13 Μαρτίου) η «καραντίνα» για να περιορισθεί η διασπορά του φονικού ιού.

Το ίδιο χρονικό διάστημα μάλιστα σχεδόν διπλασιάσθηκαν οι θάνατοι ηλικιωμένων σε σχέση με το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα τον Απρίλιο εν μέσω των περιοριστικών μέτρων. Ακόμη, το τελευταίο δεκαήμερο (18-27 Σεπτεμβρίου) υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων της τάξης του 40% σε σχέση με το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου αλλά διπλασιασμός των νεκρών. Δείγμα της μεγάλης θνησιμότητας που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας λόγω του Covid-19.

Δείτε ακόμη
Εμβόλιο γρίπης: Ολόκληρη η εγκύκλιος για τη χορήγησή του – Ποιες κατηγορίες προηγούνται
Ανοσία αγέλης: Μπορεί να τα καταφέρει η Ελλάδα;
Μηχανή ανιχνεύει τον κορονοϊό σε 30 λεπτά
Λήξη συναγερμού στο κρουαζιερόπλοιο – Η εξήγηση πίσω από τα αποτελέσματα των rapid test

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις