Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κακοκαιρία Λέσβος: Σοβαρές ζημιές στο νησί – Πώς θα εξελιχθεί το σκηνικό του καιρού
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Λέσβος: Σοβαρές ζημιές στο νησί – Πώς θα εξελιχθεί το σκηνικό του καιρού

Κακοκαιρία Λέσβος: Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία που διαπέρασε τη Λέσβο, εξαιτίας της οποίας μάλιστα αναποδογύρισε βάρκα με τρεις επιβαίνοντες. Προβλήματα δημιούργησε επίσης στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο.

Κακοκαιρία Λέσβος: Το φθινοπωρινό σκηνικό του καιρού έχει εγκατασταθεί για τα καλά το τελευταίο διάστημα στη χώρα, με τα φαινόμενα της κακοκαιρίας κατά τόπους να είναι έντονα, προκαλώντας στο πέρασμά τους προβλήματα και μεγάλες καταστροφές. Η κακοκαιρία «χτύπησε» και τη Λέσβο, οπού ένα ξαφνικό μπουρίνι με δυνατούς ανέμους και χαλάζι γύρω στις 20:00 προκάλεσε ζημίες από πτώσεις δέντρων. Παράλληλα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων ένα αλιευτικό σκάφος ανετράπη, κατά την επιστροφή του στην Σκάλα Νέων Κυδωνιών με τρεις επιβαίνοντες. Ο άνδρας κατάφερε να κολυμπήσει προς τα έξω, ωστόσο οι άλλες δύο γυναίκες είχαν παγιδευτεί στο κοίλο μέρος του αναποδογυρισμένου σκάφους και χρειάστηκε επιχείρηση του Λιμενικού προκειμένου να διασωθούν.

Στις καταστροφές που υπέστη τον νησί από το πέρασμα της κακοκαιρίας αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο Facebook ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος. « Η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη. Καταστράφηκαν σπίτια, δίκτυα ΔΕΗ, ύδρευσης, πτώση μεγάλων δένδρων. Μέσα σε 10 λεπτά. Το ότι δεν θρηνήσαμε θύματα, είμαστε πολύ τυχεροί», έγραψε στον λογαριασμό του. Απεγκλωβίστηκαν από το σπίτι τους δυο ηλικιωμένοι μετά από πτώση δέντρου στην οικία τους.

Συνεχίζεται η κακοκαιρία

Σοβαρά προβλήματα όμως από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας σημειώθηκαν και στο Μεσολόγγι και στον δήμο Ναυπακτίας. Όπως είπε ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων «η πόλη μας επλήγη από έντονο καιρικό φαινόμενο, ενώ παράλληλα υπήρξαν αντλιοστάσια, που σημειωτέο δεν τα έχουμε παραλάβει ακόμα, τα οποία δεν λειτούργησαν πλήρως». Αναφορικά με το δήμο Ναυπακτίας, το Πυροσβεστικό Σώμα στη διάρκεια της νύχτας δέχθηκε αρκετές κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων στην Ναύπακτο και το Αντίρριο. Ωστόσο όπως προαναφέρθηκε τα εντονότερα προβλήματα παρατηρήθηκαν στην ορεινή Ναυπακτία, στην περιοχή της Πυλλήνης, στην Γαβρολίμνη, αλλά και σε εκείνη της Τρικόρφου.

Βροχερός θα είναι και σήμερα ο καιρός σε μεγάλο μέρος της χώρας. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται να συνεχιστούν τα έντονα φαινόμενα που χθες έπληξαν την δυτική Ελλάδα, αλλά και το βόρειο Αιγαίο και κυρίως την Λέσβο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις