Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Χοακίν Φίνιξ παιδί: Για πρώτη φορά πατέρας ο κορυφαίος ηθοποιός
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Χοακίν Φίνιξ παιδί: Για πρώτη φορά πατέρας ο κορυφαίος ηθοποιός

Χοακίν Φίνιξ παιδί: Ο Χοακίν Φίνιξ και η Ρούνι Μάρα, έγιναν για πρώτη φορά γονείς το περασμένο μήνα.

Χοακίν Φίνιξ παιδί: Ο Χοακίν Φίνιξ και η Ρούνι Μάρα, έγιναν για πρώτη φορά γονείς το περασμένο μήνα, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Την ευχάριστη είδηση έκανε γνωστή ο σκηνοθέτης Βίκτορ Κοσακόβσκι, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ζυρίχης. Συγκεκριμένα, μετά την προβολή της ταινίας Gunda, στην οποία ο Χοακίν Φίνιξ είναι εκτελεστικός παραγωγός, ο σκηνοθέτης ρωτήθηκε για τον διάσημο ηθοποιό και απάντησε χαρακτηριστικά πως “Μόλις απέκτησε μωρό. Ενα πανέμορφο αγόρι που ονομάζεται Ρίβερ”. Το όνομα Ρίβερ φυσικά και δεν είναι τυχαίο, καθώς το ζευγάρι το επέλεξε προς τιμήν του μεγαλύτερου αδερφού του ηθοποιού, Ρίβερ Φίνιξ, ο οποίος πέθανε το 1993, μόλις 23 ετών, από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Ο Ρίβερ Φίνιξ, ήταν ο μεγαλύτερος αδελφός του Χοακίν και το μεγαλύτερο παιδί από 5 αδέρφια, όλα με ιδιαίτερα ονόματα. Υπήρξε ηθοποιός, μουσικός και ακτιβιστής, ενώ το σχεδόν αγγελικό παρουσιαστικό του, τον είχε μετατρέψει σε teen idol της εποχής. Εκτός από τον αδελφό του, Χοακίν, που τον θεωρεί ως την μεγαλύτερη καλλιτεχνική επιρροή του, οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τζάρεντ Λέτο και Τζέιμς Φράνκο, έχουν επηρεαστεί καλλιτεχνικά από αυτόν. Σημειώνεται πάντως, πως ο Χοακίν Φίνιξ και η Ρούνι Μάρα, μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινώσει επίσημα τον ερχομό του παιδιού τους, όπως επίσης δεν είχαν ποτέ επιβεβαιώσει και την εγκυμοσύνη της Ρούνεϊ.

https://twitter.com/Paula_FlorV/status/1310309923528626176?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1310309923528626176%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fcdn.embedly.com%2Fwidgets%2Fmedia.html%3Ftype%3Dtext2Fhtmlkey%3Dcb7145f1731b4c328f8e4d2201854ceaschema%3Dtwitterurl%3Dhttps3A%2F%2Ftwitter.com%2Fpaula_florv%2Fstatus%2F1310309923528626176image%3D

Χοακίν Φίνιξ: Η πρόσφατη εξομολόγηση για τον αδερφό του

Ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα, Χοακίν Φίνιξ, έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξή μαζί με την οικογένειά του, στην οποία μίλησε για τον αδικοχαμένο αδελφό του Ρίβερ, που πέθανε όταν ήταν μόλις 23 ετών. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, ακόμα νιώθει την παρουσία του. Ο ταλαντούχος ηθοποιός, ο οποίος ενσάρκωσε τον «Τζόκερ» ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς, εμφανίστηκε στην εκπομπή του CBS «60 Minutes» και «ανοίχτηκε» σχετικά με τον θάνατό του αδερφού του. Συγκεκριμένα, μίλησε για το πώς τα ΜΜΕ «έπεσαν πάνω» στην οικογένειά του μετά το τραγικό αυτό συμβάν, χωρίς να σέβονται τίποτα. Κάποιοι λένε ότι στη συνέντευξη ο Χοακίν φορούσε ένα από τα πουκάμισα του Ρίβερ.

Ο Ρίβερ Φίνιξ που ήταν στο απόγειο της καριέρας του τότε, καθώς όλοι μιλούσαν για έναν νέο Τζέιμς Ντιν, πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών, έξω από το κλαμπ The Viper Room που τότε είχε ο Τζόνι Ντεπ, στο Δυτικό Χόλιγουντ. Όπως ήταν φυσικό, ο θάνατός του σχολιάστηκε για πάρα πολύ καιρό από τα media.

Τι είπε ο Χοακίν Φίνιξ για τον θάνατο του αδερφού του, Ρίβερ

«Απομακρυνθήκαμε τελείως τότε από τον κόσμο της διασκέδασης. Δεν βλέπαμε ψυχαγωγικά προγράμματα. Δεν είχαμε ψυχαγωγικά περιοδικά στο σπίτι μας. Ξέρετε, ο Ρίβερ ήταν ένας πραγματικά ουσιώδης ηθοποιός και ένας σταρ του κινηματογράφου και δεν το είχαμε συνειδητοποιήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χοακίν Φίνιξ για τον αδελφό του, ο οποίος όταν ήταν 18 χρονών, είχε κερδίσει υποψηφιότητα για Όσκαρ.

«Εκείνη την περίοδο που είσαι πάρα πολύ ευάλωτος, πετάνε πάνω από το σπίτι σου ελικόπτερα και υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να εισέλθουν στην ιδιοκτησία σου. Για εμένα, όλο αυτό εμπόδιζε τη διαδικασία πένθους», πρόσθεσε ο Φίνιξ, ο οποίος ήταν παρών όταν πέθανε ο αδελφός του. Μάλιστα, ήταν αυτός που κάλεσε αμέσως το 911 για βοήθεια. Το ηχογραφημένο τηλεφώνημά του, με το που δόθηκε στη δημοσιότητα, έκανε αμέσως τον γύρο του διαδικτύου.

Χοακίν Φίνιξ: Νιώθω ακόμα την παρουσία του Ρίβερ

Ο Φίνιξ, αποκάλυψε επίσης, πως ο Ρίβερ του έδειξε μια ταινία, που του άλλαξε την άποψή του για την υποκριτική: το «Οργισμένο Είδωλο». Ο Ρίβερ ασκούσε γενικά πολύ μεγάλη επιρροή στον Χοακίν, και τα δύο αδέρφια ήταν πολύ αγαπημένα. «Θα του χρωστάω τα πάντα», είπε πριν από λίγο καιρό ο σταρ του Χόλιγουντ, όταν παρέλαβε το βραβείο του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Τορόντο. «Όταν ήμουν 15 ή 16, ο αδερφός μου, ο Ρίβερ, γύρισε σπίτι από τη δουλειά με μια βιντεοκασέτα μιας ταινίας με τίτλο «Οργισμένο Είδωλο». Με έβαλε να καθίσω και να τη δω. Την επόμενη μέρα με ξύπνησε και με ανάγκασε να τη δω ξανά. Και μου είπε: “Θα αρχίσεις να παίζεις ξανά, αυτό θα κάνεις. Δεν μου το ζήτησε. Το απαίτησε. Και θα του χρωστάω για πάντα γιατί η υποκριτική μου χάρισε μια απίστευτη ζωή», ήταν τα συγκινητικά του λόγια.

Από την πλευρά της, η μητέρα του Χαρτ, είπε πως το πένθος δεν έχει σταματήσει από τότε, 27 χρόνια αργότερα. «Η θλίψη μπορεί να εμφανιστεί από το πουθενά. Ξέρετε, μπορεί να οδηγώ και ξαφνικά να το νιώσω. Και απλά θα το καλοδεχτώ».

Η οικογένεια του Χοακίν Φίνιξ έχει βρει δημιουργικούς τρόπους για να τιμήσει τη ζωή του Ρίβερ. Η αδερφή του Ρέιν, που είναι μουσικός, κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ αφιερωμένο στον Ρίβερ, ενώ η οικογένειά του διαχειρίζεται έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που έχει το όνομά του και ασχολείται με θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης και επίλυσης συγκρούσεων. Ο Χοακίν Φίνιξ λέει ότι αισθάνθηκε την παρουσία του αδελφού του καθ’ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, η οποία ήταν άκρως επιτυχημένη και συχνά αντισυμβατική. «Σε κάθε ταινία που έχω κάνει, υπήρξε πάντα μια σύνδεση με τον Ρίβερ με κάποιο τρόπο. Όλοι έχουμε νιώσει την παρουσία και την καθοδήγησή του στις ζωές μας με διάφορους τρόπους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δείτε ακόμη
«Ήμουν κάθαρμα όλη μου την ζωή» – Η συγκλονιστική ομιλία του Χοακίν Φοίνιξ στα Όσκαρ
Η υπερβολικά σέξι ουλή του Χοακίν Φοίνιξ, αφορμή να “κράξουν” παρουσιάστρια

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις