Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Λοκντάουν Βρετανία κορονοϊός: Πιο αυστηρά μέτρα ετοιμάζει η κυβέρνηση
ΚΟΣΜΟΣ

Λοκντάουν Βρετανία κορονοϊός: Πιο αυστηρά μέτρα ετοιμάζει η κυβέρνηση

Λοκντάουν Βρετανία κορονοϊός: Σύμφωνα με την εφημερίδα Times, υπουργοί ετοιμάζονται να επιβάλουν καθολικό lockdown στις κοινωνικές επαφές στο μεγαλύτερο τμήμα της βόρειας Αγγλίας, ίσως και στο Λονδίνο

Λοκντάουν Βρετανία κορονοϊός: Η βρετανική κυβέρνηση μελετάει την πιθανότητα επιβολής αυστηρότερων περιορισμών στην Αγγλία για τον έλεγχο του δεύτερου κύματος της πανδημίας, στους οποίους πιθανόν να περιλαμβάνεται η περαιτέρω απαγόρευση των κοινωνικών επαφών μεταξύ νοικοκυριών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υφυπουργός Υγείας Έλεν Γουάτλι. “Δεν θέλουμε να επιβάλουμε νέους περιορισμούς, αλλά φυσικά παρακολουθούμε στενά τι συμβαίνει με τον ρυθμό εξάπλωσης του κορονοϊού. Εξετάζουμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε”, είπε η υπουργός στο Sky News. Σύμφωνα με την εφημερίδα Times, υπουργοί ετοιμάζονται να επιβάλουν καθολικό lockdown στις κοινωνικές επαφές στο μεγαλύτερο τμήμα της βόρειας Αγγλίας, ίσως και στο Λονδίνο. Η εφημερίδα έγραψε ότι όλες οι παμπ, τα εστιατόρια και τα μπαρ θα υποχρεωθούν να κλείσουν για δύο εβδομάδες.

Ερωτηθείσα σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας η Γουάτλι απάντησε ότι η χώρα βρίσκεται σε μια πολύ σοβαρή κατάσταση και ως εκ τούτου ο κορονοϊός θα πρέπει να τεθεί υπό έλεγχο. Ως προς την πληροφορία ότι θα κλείσουν οι παμπ η υφυπουργός δεν έδωσε άμεση απάντηση. “Αυτή είναι η στιγμή που έχουμε μια ευκαιρία-έχουμε μια επιλογή για τη χώρα-να επαναφέρουμε υπό έλεγχο την κατάσταση. Πρέπει να σπάσουμε αυτές τις αλυσίδες της μετάδοσης”, είπε η Γουάτλι. Σύμφωνα με την υπουργό, είναι “ανησυχητικές” οι φωτογραφίες που ελήφθησαν το σαββατοκύριακο μετά την εντολή στις παμπ να κλείνουν νωρίς που δείχνουν νεαρούς θαμώνες να συνωστίζονται απ΄έξω.

Εγγυήσεις για συνεχή παροχή ειδών προσωπικής προστασίας στο ιατρικό προσωπικό

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα έχει στη διάθεσή της μεγάλα αποθέματα ώστε να διασφαλίσει τη συνεχή ροή προστατευτικών ειδών κατά της πανδημίας του κορονοϊού, όπως, μάσκες προσώπου, για τους εργαζόμενους στον κλάδο της υγείας, μετά την κριτική που δέχθηκε νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ότι τα σχετικά αποθέματα βρίσκονταν σε χαμηλά επίπεδα.

Τον Απρίλιο, κατά την έξαρση του πρώτου κύματος της πανδημίας στη Βρετανία, οι αρμόδιες επαγγελματικές ενώσεις δήλωναν ότι οι γιατροί και οι νοσοκόμες που φρόντιζαν τους ασθενείς με κορονοϊό, έθεταν τη ζωή τους σε κίνδυνο, καθώς υπήρχαν ελλείψεις στον εξοπλισμό προστασίας για το προσωπικό της πρώτης γραμμής.

«Στην έναρξη της πανδημίας, η κάλυψη των μεγάλων απαιτήσεων για εξοπλισμό προσωπικής προστασίας ήταν μία ουσιαστική πρόκληση,» ανέφερε σε ανακοίνωσή του, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

«Γι’ αυτό εργαστήκαμε καθημερινά ώστε να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουμε συνεχή προσφορά για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις τους ερχόμενους μήνες και να προστατεύσουμε αυτούς που μας προστατεύουν», πρόσθεσε.

Λοκντάουν Βρετανία κορονοϊός: Συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές σε συγκέντρωση κατά των νέων περιοριστικών μέτρων

Πολλοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν το Σάββατο, όταν προσπάθησαν να διαλύσουν μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο κεντρικό Λονδίνο, με τους συγκεντρωμένους να διαμαρτύρονται για την επιβολή νέων μέτρων κατά της Covid-19 και να μην τηρούν τις αποστάσεις.

Κρατώντας πινακίδες με συνθήματα όπως «Δεν συναινούμε» και «Όχι στους ηλίθιους κανόνες», χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν την Πλατεία Τραφάλγκαρ, για να διαδηλώσουν κατά των νέων περιορισμών.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία τόνισε ότι η διαμαρτυρία έπρεπε να λήξει επειδή οι συγκεντρωμένοι δεν τηρούσαν τις αποστάσεις, ούτε φορούσαν μάσκες. Στην Αγγλία επιτρέπονται πλέον οι συναθροίσεις μέχρι 6 προσώπων. Εξαιρούνται οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, εφόσον όμως οι συμμετέχοντες τηρούν τους κανόνες και κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις