Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αποστρατικοποίηση νησιών – Τουρκία: Τα ΜΜΕ της γείτονος απειλούν ευθέως
ΚΟΣΜΟΣ

Αποστρατικοποίηση νησιών – Τουρκία: Τα ΜΜΕ της γείτονος απειλούν ευθέως

Αποστρατικοποίηση νησιών - Τουρκία: «Καμία ελληνική κυβέρνηση δε συζητά την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Αποστρατικοποίηση νησιών – Τουρκία: Στον τουρκικό τύπο βλέπουμε πρωτοσέλιδα που δίνουν έναν διαφορετικό τόνο σε σχέση με την γραμμή της τουρκικής κυβέρνησης σχετικά με το ότι πέφτουν οι τόνοι από την πλευρά της Τουρκίας. Χθες, υπήρξε η δήλωση του κ. Πέτσα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο οποίος ανέφερε πως δεν υπάρχει περίπτωση να συζητήσει η Ελλάδα την αποστρατικοποίηση των νησιών και σήμερα η εφημερίδα Sozcu έχει πρωτοσέλιδο και κάνει αναφορά στο ζήτημα αυτό γράφοντας αν τολμάτε μην αποσύρετε τους στρατιώτες από τα νησιά σας, ο Έλληνας δήλωσε ότι δεν θα αποσύρει τα στρατεύματα του από τα νησιά.   Το σημαντικό είναι ότι στην Τουρκία έχει μπει στην ατζέντα και αυτό το ζήτημα δεν υπήρχε. Αυτή η ρητορική ήταν μόνο στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Παράλληλα στην Χουριέτ υπήρξαν δημοσιεύματα ότι αναβαθμίζεται η βάση της Σούδας. Μάλλον υπάρχει σχέδιο από την ελληνική ηγεσία να γίνει ένας μεγάλος ναύσταθμος στα πρότυπα του Ακσαζ (απέναντι από την Ρόδο) και αυτό το σχολιάζει η εν λόγω εφημερίδα με μεγάλο δημοσίευμα και λέει η Ελλάδα πάλι δεν ησυχάζει, κάνει κίνηση στην Κρήτη ως απάντηση Ακάζ, αναφέροντας πως ο κ. Φλώρος έχει δώσει εντολή να αναβαθμιστεί ο ναύσταθμος της Σούδας. Στόχος της Ελλάδας, γράφει, είναι να έχει δύο μεγάλους στόλους, ο ένας του Αιγαίου και ο άλλος του Μεσογείου.

Ελληνική Λύση: Ο κ. Πέτσας δεν διαψεύδει τον «μερικό αφοπλισμό»

«Ενώ η Τουρκία έχει θέσει  ρητώς  «θέμα νησιών», ο κύριος Πέτσας διαψεύδει την « αποστρατιωτικοποίηση» δεν διαψεύδει όμως τον «μερικό αφοπλισμό». Δηλαδή παίζει με τις λέξεις και την νοημοσύνη των Ελλήνων. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ όμως δεν θα τους επιτρέψει να «παίξουν» με την Ελλάδα. Ο «Μερικός αφοπλισμός» δηλαδή η απόσυρση όπλων από τα νησιά, συνιστά εθνικό έγκλημα και καλούμε την κυβέρνηση να διαψεύσει ξεκάθαρα τέτοιο ενδεχόμενο», σχολάζει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

Δείτε ακόμη
Πληρωμένοι τουρίστες “πίσω” από τη χυδαία πρόκληση στο Καστελόριζο;
Θεσσαλονίκη και Χανιά ο Πομπέο – Συμβολική επίσκεψη, μήνυμα στην Άγκυρα
«Πόλεμος νεύρων» με το Oruc Reis – Ξαναβγαίνει στα ανοιχτά
Ο “σουλτάνος” έστειλε επιστολή στην ΕΕ – Ποιες είναι οι… απαιτήσεις της Άγκυρας
Προκλητική ξανά η σύμβουλος του Ζοζέπ Μπορέλ – “Ξεχάστε τις κυρώσεις στην Τουρκία”
Συνεχίζεται το θράσος των Τούρκων – “Ντου” από μηχανότρατες στη Σάμο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις