Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστείες ανήλικοι: Τους παγίδευαν μέσω ψεύτικων προφίλ
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες ανήλικοι: Τους παγίδευαν μέσω ψεύτικων προφίλ

Ληστείες ανήλικοι: Εμφάνιζαν ψεύτικά προφίλ με όμορφα κορίτσια που δήθεν ζητούσαν ραντεβού στην περιοχή του Καματερού.

Ληστείες ανήλικοι: Έβλεπαν σε προφίλ στο instagram και στο facebook όμορφα κορίτσια, συνομιλούσαν γεμάτοι ενθουσιασμό, έκλειναν και ραντεβού να συναντηθούν, αλλά εκεί αποδεικνυόταν ότι ήταν παγίδα για να  τους ληστέψουν! Παιδιά, 16 και 17 χρόνων, πήγαν στα ραντεβού και αντί για τα όμορφα κορίτσια, που είχαν στο μυαλό τους από τα προφίλ, που αποδεικνύονταν εντελώς ψεύτικα, βρίσκονταν μπροστά σε τρεις ανήλικους, οι οποίοι έβγαζαν μαχαίρι και τους άρπαζαν ό,τι είχε αξία.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Από το χαρτζιλίκι τους, μέχρι κινητά τηλέφωνα και ό,τι άλλο θεωρούσαν οι ίδιοι οι δράστες ότι είχε αξία. Δύο από τα παιδιά, που έπεσαν θύματα αυτής της παγίδας μέσω των δελεαστικών φωτογραφιών κοριτσιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφεραν έντρομα στους γονείς τους και στην Αστυνομία εν συνεχεία, όσα τρομακτικά συνάντησαν στην περιοχή του Καματερού.

Ληστείες ανήλικοι: Η ασφάλεια Δυτικής Αττικής

Την υπόθεση, λόγω της σοβαρότητάς της, ανέλαβαν να εξιχνιάσουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής. Τα ραντεβού συνήθως δίνονταν κοντά στον Ιερό Ναό της Γεννήσεως του Χριστού. Ένας από τους ανηλίκους που έπεσαν θύματα της σπείρας, ανέφερε ότι είδε και όπλο (!) στα χέρια ενός εκ των δραστών! Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, με επίκεντρο το σημείο των ραντεβού του τρόμου για τα θύματα, ξεκίνησαν τις έρευνες. Με οδηγό τις μαρτυρίες των θυμάτων που έκαναν τις καταγγελίες, αλλά και τη βοήθεια βιντεοληπτικού υλικού που αποτύπωνε τις κινήσεις των υπόπτων τις επίμαχες ώρες, κατάφεραν να φθάσουν στην ταυτότητα των δύο εκ των τριών δραστών.

Με παρελθόν ο ένας δράστης

Πρόκειται για δύο 17χρονους, εκ των οποίων ο ένας έχει μάλιστα και παρελθόν με κλοπές σε διάφορα σημεία της χώρας. Μάλιστα οι ανήλικοι αναγνωρίστηκαν από τα θύματά τους, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των στοιχείων και του τρίτου της ομάδας. Σε βάρος τους οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής σχημάτισαν δικογραφία για ληστείες και παράνομη οπλοφορία και την παρέδωσαν στην εισαγγελία ανηλίκων περιμένοντας οδηγίες για τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης με δεδομένη την ηλικία των δραστών.

Σημειώνεται ότι μέσω παρόμοιων ψεύτικών προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν στηθεί στο παρελθόν όχι μόνο παγίδες για ληστείες των θυμάτων αλλά ακόμη και για δολοφονίες. Δύο τέτοιες υποθέσεις που ξεκίνησαν από παραπλάνηση των θυμάτων μέσω φωτογραφιών ωραίων γυναικών, απεδείχθη ότι δεν ήταν τίποτε περισσότερο από το «δόλωμα» για να εμφανιστούν τα θύματα σε συγκεκριμένο χώρο όπου βρήκαν και τον θάνατο.

Δείτε ακόμη

118 σχολεία κλειστά λόγω κορονοϊού 
«Χαλάει» από σήμερα ο καιρός – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Μπλόκο σε 500.000 χάπια ecstasy-3 συλλήψεις

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις