Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καστελόριζο σημαία: Ξυπνήσαμε με τον τουρκικό εθνικό ύμνο, λέει ο αντιδήμαρχος
ΕΛΛΑΔΑ

Καστελόριζο σημαία: Ξυπνήσαμε με τον τουρκικό εθνικό ύμνο, λέει ο αντιδήμαρχος

Καστελόριζο σημαία: "Μας ξύπνησε το drone, πετώντας και παίζοντας τουρκικά εμβατήρια και τον τουρκικό εθνικό ύμνο", είπε ο αντιδήμαρχος Καστελόριζου.

Καστελόριζο σημαία:  Με τις έρευνες των Αρχών να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, βάζοντας στο μικροσκόπιο παράξενες διαμονές, αφίξεις και αναχωρήσεις από το Καστελόριζο τις τελευταίες ημέρες, το κλιμάκιο αξιωματικών της Κρατικής Ασφάλειας διερευνά όλα τα στοιχεία που αναφέρονται σε “μισθωμένους” αλλοδαπούς τουρίστες, που ταξίδεψαν στο ακριτικό νησί από την Ρόδο. Την ίδια ώρα, ο αντιδήμαρχος του Καστελόριζου κ. Αμύγδαλος, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1 χαρακτήρισε την πτήση του τουρκικού drone πάνω από το νησί ως πρόκληση: “Ήταν ένα προκλητικό γεγονός, το οποίο μας πλήγωσε”, είπε και περιέγραψε το γεγονός: “Μας ξύπνησε το drone, πετώντας και παίζοντας τουρκικά εμβατήρια και τον τουρκικό εθνικό ύμνο”. Για την κόκκινη μπογιά στην ελληνική σημαία είπε ότι οι κάτοικοι την είδαν το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σε ερώτηση σχετικά με την πορεία των ερευνών ο δήμαρχος απάντησε: “είμαστε σε αναμονή” και συμπλήρωσε: “αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί”. “Είμαστε τόσο κοντά που μπορεί να το σήκωσε και από δικό τους νησί”, εξήγησε ο δήμαρχος. “Επιβεβαιωνόμαστε που δε θέλουμε αποστρατικοποίηση”, τόνισε ο αντιδήμαρχος. Περιέγραψε ότι το drone αποχώρησε από το νησί από σημείο που δεν ήταν ορατό. Τέλος, απαντώντας στο σενάριο του να το πέταξαν τουρίστες που βρίσκονταν στο Καστελόριζο, είπε πως “το Καστελόριζο είναι άδειο τώρα, δεν υπάρχει περίπτωση να ήρθαν δύο τύποι και να μην τους είδαμε, υπάρχει ομοψυχία”.

Αποκαλυπτικό βίντεο – 100 κιλά κόκκινης μπογιάς στην ελληνική σημαία

“Καταδικάζουμε απερίφραστα την προσβολή της ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο. Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες αποσκοπούν να δυναμιτίσουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δυο χωρών. Αναμένουμε από τις τουρκικές αρχές την άμεση καταδίκη και διερεύνηση του περιστατικού, ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου, όταν ένα drone που είχε απογειωθεί από το Κας της Τουρκίας έφτασε μέχρι την είσοδο του λιμανιού του Καστελόριζου και έριξε 100 κιλά κόκκινης μπογιάς πάνω σε ελληνική σημαία, που είναι ζωγραφισμένη από την δεξιά πλευρά στην είσοδο στο λιμάνι του νησιού. Παράλληλα από τα ηχεία που είχε πάνω του το drone, άρχισε να παίζει ο εθνικός ύμνος της Τουρκίας κι αμέσως μετά ακούστηκαν σειρήνες πολέμου. Σύμφωνα με κάτοικο του νησιού, το περιστατικό διήρκησε περίπου πέντε λεπτά. Σε ό,τι αφορά τις ζημιές στην σημαία, τις αποκατέστησε ο στρατός λίγη ώρα αργότερα, ενώ τουρκικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για ενέργεια ακροδεξιών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις