Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση ναρκωτικών: Κατασχέθηκε τεράστια ποσότητα ecstasy
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ναρκωτικών: Κατασχέθηκε τεράστια ποσότητα ecstasy

Διακίνηση ναρκωτικών: Οι ποσότητες του παραισθησιογόνου ecstasy μεταφέρονταν με ιδιωτικής χρήσης φορτηγό και αυτοκίνητο.

Διακίνηση ναρκωτικών: Μπλόκο σε φορτίο 500.000 χαπιών ecstasy, τα οποία θα διοχετεύονταν στη Θεσσαλονίκη, σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και πιθανόν ένα μέρος της στην Τουρκία, πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κομοτηνής. Το μπλόκο στην τρομακτική ποσότητα του μισού εκατομμυρίου χαπιών, η αξία του οποίου, άρα και τα προσδοκώμενα κέρδη του κυκλώματος των διακινήτων, υπολογίζεται στη μαύρη αγορά των ναρκωτικών στα δέκα εκατομμύρια ευρώ, συνοδεύτηκε με τρεις συλλήψεις.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Πρόκειται για έναν Έλληνα και δύο Ιρακινούς, οι οποίοι συνελήφθησαν σε αλλεπάλληλες επιχειρήσεις των αστυνομικών της Κομοτηνής σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους της Θεσσαλονίκης. Μετά από πληροφορίες που έφθασαν στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Κομοτηνής, οργανώθηκε η επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης των υπόπτων, στη διάρκεια της μεταφοράς. Η πληροφορία ανέφερε ότι η μεγάλη ποσότητα είχε εισαχθεί παράνομα από χώρα της Βόρειας Ευρώπης, πιθανότατα την Ολλανδία, όπου ζει ο ένας από τους Ιρακινούς που συνελήφθησαν για την κατοχή και μεταφορά.

Διακίνηση ναρκωτικών: Στα 180.000 χάπια η πρώτη παρτίδα

Έτσι, στο ύψος των παλαιών σφαγείων στη Θεσσαλονίκη, οι αστυνομικοί, στη διάρκεια της οργανωμένης επιχείρησης, συνέλαβαν αρχικά τον Έλληνα, ο οποίος στάθμευσε το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε και μετέφερε ναρκωτικές ουσίες, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Στην έρευνα που ακολούθησε, στον εσωτερικό χώρο του οχήματος, εντόπισαν δεκαοκτώ 18 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 180.000 ναρκωτικά δισκία ecstasy.

Οι αστυνομικοί στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και συνεχίζοντας τις έρευνες κατάφεραν να συλλάβουν με τη συνδρομή αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο ακόμη μέλη του κυκλώματος και συγκεκριμένα τους δύο Ιρακινούς, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Στα Διαβατά άλλα 320.000 χάπια

Στα Διαβατά, όπου ακινητοποίησαν το όχημα, στο εσωτερικό του, βρέθηκαν πενήντα επτά 57 νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν συνολικά 320.000 ναρκωτικά δισκία ecstasy. Επιπλέον, από την κατοχή των δραστών και τις έρευνες σε οικίες τους, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν περίστροφο κρότου, 5.200 ευρώ και κινητά τηλέφωνα.

Κατασχέθηκαν επίσης το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Αξίζει να σημειωθεί, λέει η Αστυνομία, ότι από τη δράση των μελών της εγκληματικής οργάνωσης εκτιμάται ότι τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζε η οργάνωση υπολογίζονται έως 10.000.000 ευρώ.

Τι είναι το ecstasy

Το ecstasy είναι συνθετικό ναρκωτικό (MDMA, 3,4-μεθυλενοδιοξυμεθαμφεταμίνη). Έχει ιδιότητες ανάλογες με αυτές των αμφεταμινών (αμφεταμίνη και μεθαμφεταμίνη που είναι διεγερτικά) και των παραισθησιογόνων ουσιών (LSD, λυσεργικό οξύ). Κυκλοφορεί σε μορφή χαπιών με διάφορα σχέδια και χρώματα. Οι χρήστες που προμηθεύονται τα παράνομα αυτά χάπια δεν μπορούν να γνωρίζουν το τι πραγματικά περιέχουν. Συχνά προστίθενται και άλλες ανάλογες χημικές ουσίες που αυξάνουν τον κίνδυνο χρήσης τους. Δυστυχώς είναι από τα ναρκωτικά που χρησιμοποιούνται με τη μεγαλύτερη συχνότητα παγκοσμίως.

Διέγερση και ψυχεδελισμό

Το ecstasy είναι ναρκωτικό που προκαλεί διέγερση και ψυχεδελική κατάσταση.  Επηρεάζει και βλάπτει στον εγκέφαλο τους νευρώνες οι οποίοι χρησιμοποιούν ως νευροδιαβιβαστή τη σεροτονίνη. Η σεροτονίνη παίζει θεμελιώδη ρόλο στη ρύθμιση ψυχικών καταστάσεων και διανοητικών λειτουργιών όπως η διάθεση, η σκέψη και η μνήμη. Τα άτομα που λαμβάνουν χάπι ecstasy νιώθουν τις επιδράσεις του περίπου 30 λεπτά μετά. Οι εντονότερες επιδράσεις του ναρκωτικού συμβαίνουν σε 90 λεπτά. Η διάρκεια δράσης του είναι από 3 έως 6 ώρες.

Το ναρκωτικό Έκσταση μπορεί να προκαλέσει στους χρήστες ιδιαίτερα επικίνδυνες επιδράσεις στις οποίες συμπεριλαμβάνονται:

  1. Άνοδος της πίεσης και του ρυθμού της καρδίας.
  2. Αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος. Έχουν καταγραφεί ξαφνικοί θάνατοι σε άτομα που πήραν ecstasy λόγω σημαντικής αύξησης της θερμοκρασίας του σώματος (υπερθερμία).
  3. Ζαλάδες, εμετός, ξηροστομία, πόνοι στην κοιλιά.
  4. Διαταραχές όρασης.
  5. Κράμπες στα πόδια και στα χέρια.
  6. Μείωση της εφίδρωσης.
  7. Διαταραχές του ύπνου, αϋπνία.
  8. Σύγχυση, κατάθλιψη.
  9. Κίνδυνος οιδήματος στον εγκέφαλο λόγω ηλεκτρολυτικών διαταραχών και πρόκλησης μόνιμων εγκεφαλικών βλαβών.
  10. Ψυχωτικό σύνδρομο με παρανοϊκές σκέψεις.

Δείτε ακόμη

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο
Τηλεφωνικές απάτες σε ηλικιωμένους με δήθεν αναδρομικά – Από τη φυλακή δρούσε ο “εγκέφαλος”
Ο μύθος του ανθρωπισμού

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις