16χρονος Αμφιλοχία αλκοόλ: Στο νοσοκομείο νεαρός που συμμετείχε σε κατάληψη

ΕΛΛΑΔΑ

16χρονος Αμφιλοχία αλκοόλ: Στο νοσοκομείο νεαρός που συμμετείχε σε κατάληψη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

16χρονος Αμφιλοχία αλκοόλ: Ο πατέρας του αναζητήθηκε και -όπως προβλέπεται- συνελήφθη.

28.09.2020 | 11:45

16χρονος Αμφιλοχία αλκοόλ: Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ανήλικος μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε υπό κατάληψη σχολείο. Συγκεκριμένα, ένας 16χρονος που συμμετείχε στην κατάληψη, κατέληξε στο νοσοκομείο Αγρινίου, όπου νοσηλεύεται, από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. To περιστατικό, συνέβη τις βραδινές ώρες του Σαββάτου, ενώ απαιτήθηκε η κινητοποίηση ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή του. Ο πατέρας του αναζητήθηκε και -όπως προβλέπεται- συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αμφιλοχίας με τη δικογραφία σε βάρος του να σχηματίζεται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στην Παιδεία, με περισσότερα από 700 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα να τελούν υπό κατάληψη, τα 250 εκ των οποίων στην Αττική, την ώρα που διαρκώς κλείνουν νέες σχολικές μονάδες ή τμήματα εξαιτίας και κρουσμάτων κορονοϊού. Τις προηγούμενες ημέρες, μαθητές και εκπαιδευτικοί πραγματοποιήσαν πορείες στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες μεγαλουπόλεις, με βασικά αιτήματα να συγκροτηθούν τμήματα με 15 μαθητές, να προσληφθεί το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας με στόχο να γίνονται τα μαθήματα στα σχολεία με ασφάλεια και να ανατραπεί ο νόμος Κεραμέως για την τράπεζα θεμάτων.

Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε όλη την Ελλάδα

Όπως τις προηγούμενες ημέρες έτσι και τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, πολλά σχολεία και ακόμα περισσότερα τμήματα σχολείων σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, θα παραμείνουν κλειστά λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, που εντοπίστηκαν είτε σε μαθητή, είτε σε εκπαιδευτικό. Ετσι κλειστά θα παραμείνουν και τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  Το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει γονείς και μαθητές με μία σχετική λίστα, η οποία πρέπει να σημειωθεί ότι ανανεώνεται συνέχεια.

Από την πλευρά της, κληθείσα να σχολιάσει τις συνθήκες που διαμορφώνονται στα σχολεία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, τις αντιδράσεις και τις καταλήψεις για ολιγομελή τμήματα αλλά και τις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, τόνισε ότι είναι πολύ δύσκολο το θέμα της σχολικής στέγης, καθώς δεν μπορούν να βρεθούν επιπλέον σχολικές αίθουσες ώστε να είναι λιγότερα παιδιά σε κάθε τμήμα.

Exit mobile version