Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σεισμός στο Άγιο Όρος – βίντεο: Η στιγμή που τα 5,2 Ρίχτερ “χτυπούν” τον ναό
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στο Άγιο Όρος – βίντεο: Η στιγμή που τα 5,2 Ρίχτερ “χτυπούν” τον ναό

Σεισμός στο Άγιο Όρος - βίντεο: Ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ έγινε αισθητός στις μονές και τους ναούς του Αγίου Όρους, κατά τη διάρκεια της τέλεσης της αγρυπνίας του Τιμίου Σταυρού.

Σεισμός στο Άγιο Όρος – βίντεο: Το φως της δημοσιότητας είδε βίντεο από το Άγιο Όρος τη στιγμή που ο ισχυρός σεισμός των 5,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Χαλκιδική. Συγκεκριμένα, κάμερα ασφαλείας στον ιερό ναό του Πρωτάτου στις Καρυές έδειξε ένα στιγμιότυπο για το τι γινόταν εντός του κτιρίου, την ώρα που καταγράφηκε η δόνηση.

Υπενθυμίζεται ότι η ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 01:50 τα ξημερώματα της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 22 χιλιόμετρων νοτιοδυτικά του ‘Αθωνα, μετά το σεισμό εντάσεως 4,2 Ρίχτερ στις 22:39 χθες το βράδυ, με επίκεντρο την ίδια περιοχή.

Ο νέος ισχυρότερος σεισμός, όπως και ο προηγούμενος, έγινε αισθητός στις μονές, κατά τη διάρκεια της τέλεσης της αγρυπνίας του Τιμίου Σταυρού, (το Άγιο Όρος ακολουθεί το εορτολόγιο του παλαιού ημερολογίου, με δεκατρείς μέρες διαφορά από το νέο ημερολόγιο). Ακολούθησαν και άλλοι σεισμοί, μικρότερης έντασης, με πιο ισχυρό έναν εντάσεως 3,9 Ρίχτερ, στις 2:09 τα ξημερώματα, με το ίδιο επίκεντρο, χωρίς να αναφερθούν ζημιές.

Δείτε ακόμη
Φριχτό τροχαίο στον Έβρο: Σκοτώθηκε ζευγάρι
Ρομά χτύπησαν αστυνομικούς στο Μενίδι – Κατά τη διάρκεια ελέγχου
Εντυπωσιακές εικόνες από τις ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας-Αραβικών Εμιράτων
Γώγος: Εξετάζονται μάσκες παντού και ηλικιακοί περιορισμοί
Ξεσηκωμός στον Έβρο: Θέλουν να κλείσουν στρατόπεδο για να δημιουργήσουν στη θέση του ΚΥΤ;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις