Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καστελόριζο σημαία: Drone έριξε κόκκινη μπογιά, έπαιζε τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας
ΕΛΛΑΔΑ

Καστελόριζο σημαία: Drone έριξε κόκκινη μπογιά, έπαιζε τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας

Καστελόριζο σημαία: Φαίνεται πως η επινοητικότητα των Τούρκων δεν έχει τέλος, αφού δεν χάνουν ευκαιρία να προκαλούν.

Καστελόριζο σημαία: Drone που απογειώθηκε από την Τουρκία έριξε κόκκινη μπογιά σε ελληνική σημαία στο Καστελόριζο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου, όταν ένα drone που είχε απογειωθεί από το Κας της Τουρκίας έφτασε μέχρι την είσοδο του λιμανιού του Καστελόριζου και έριξε 100 κιλά κόκκινης μπογιάς πάνω σε ελληνική σημαία, που είναι ζωγραφισμένη από την δεξιά πλευρά στην είσοδο στο λιμάνι του νησιού.

Παράλληλα από τα ηχεία που είχε πάνω του το drone, άρχισε να παίζει ο εθνικός ύμνος της Τουρκίας κι αμέσως μετά ακούστηκαν σειρήνες πολέμου. Σύμφωνα με κάτοικο του νησιού, το περιστατικό διήρκησε περίπου πέντε λεπτά. Σε ό,τι αφορά τις ζημιές στην σημαία, τις αποκατέστησε ο Στρατός λίγη ώρα αργότερα. Όλα αυτά, την ώρα που με τη διαμεσολάβηση της Γερμανίας, Ελλάδα και Τουρκία να συμφώνησαν στην επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών…

Επίσκεψη Γιάννας Αγγελοπούλου

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” με επικεφαλής την πρόεδρο της, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, επισκέφθηκε το Σάββατο το Καστελόριζο όπου απέτισε φόρο τιμής στους ακριτικούς φύλακες της Ελλάδας. Παράλληλα η Επιτροπή έστειλε ηχηρό μήνυμα ότι στο ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, ο παλμός της επετείου των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση θα χτυπήσει δυνατά, αναδεικνύοντας το σύγχρονο πατριωτισμό και την ενότητα μιας δυνατής χώρας με αυτοπεποίθηση.

“Εκ μέρους της αντιπροσωπείας της Επιτροπής “Ελλάδα 2021″, θέλω να δηλώσω ότι, για εμάς, η επίσκεψη στο Καστελόριζο αποτελεί πρωτίστως την εκπλήρωση ενός υπέρτατου χρέους. Ενός εθνικού χρέους απέναντι σε αυτό το σύμβολο μαχητικότητας, ανυπότακτου φρονήματος και αντοχής που λέγεται Μεγίστη, ένα νησί που τόσο πολύ δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται τη τελευταία περίοδο” ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Στην αντιπροσωπεία της Επιτροπής που μετέβη στο ιστορικό νησί συμμετείχαν επίσης τα μέλη της Ολομέλειας, καθηγητές Νίκος Αλιβιζάτος, Γιάννης Βούλγαρης, Νίκος Κανελλόπουλος, Πασχάλης Κιτρομηλίδης και Δέσποινα Μουζάκη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής κατέθεσαν λουλούδια στο Μνημείο του ‘Αγνωστου Στρατιώτη, ενώ υπογράμμισαν διάφορες πτυχές της συναρπαστικής πορείας του νησιού ανά τους αιώνες. Από την προϊστορική περίοδο μέχρι το 1821 και τη μεγάλη συμβολή των Καστελοριζιών στην Επανάσταση, όταν ρίχτηκαν στη μάχη προσφέροντας τα πλοία και τη ναυτοσύνη τους στην υπηρεσία του Αγώνα. Και από τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στον ταραχώδη 20ο αιώνα μέχρι την ηρωική μορφή της “Κυράς της Ρω”, που ύψωνε κάθε πρωί, για 40 ολόκληρα χρόνια, την ελληνική σημαία στην ομώνυμη νησίδα.

Η αντιπροσωπεία της Επιτροπής συναντήθηκε και συζήτησε με τον δήμαρχο Μεγίστης Γεώργιο Σαμψάκο και εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας για τις προτάσεις για την επέτειο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση που έχει καταθέσει ο δήμος στην πλατφόρμα της Επιτροπής. Προτάσεις οι οποίες, όπως υπογράμμισε σύσσωμη η αντιπροσωπεία, αντανακλούν υποδειγματικά τη φιλοσοφία που επιθυμεί η Επιτροπή να έχει το πρόγραμμα της επετείου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις