Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρουβίκωνας – Πολιτική Προστασία: “Επίθεση” στο κέντρο στο Χαλάνδρι
ΕΛΛΑΔΑ

Ρουβίκωνας – Πολιτική Προστασία: “Επίθεση” στο κέντρο στο Χαλάνδρι

Ρουβίκωνας - Πολιτική Προστασία: Επίθεση στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας στο Χαλάνδρι πραγματοποίησαν μέλη του "Ρουβίκωνα".

Ρουβίκωνας – Πολιτική Προστασία: Επίθεση στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας στο Χαλάνδρι, πραγματοποίησαν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας “Ρουβίκωνας”. Η επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 10 το βράδυ της Παρασκευής και τα μέλη του Ρουβίκωνα έγραψαν συνθήματα στην περίφραξη του κτηρίου, πέταξαν φυλλάδια και διέφυγαν. Σε ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρουν ότι η πράξη τους έγινε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν από την πολιτεία τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν αρκετές περιοχές της χώρας. Μάλιστα δημοσιεύουν και βίντεο από την επίθεση.

Τι αναφέρει ο “Ρουβίκωνας”

Όπως τονίζει η αναρχική συλλογικότητα: “Μάτι Ιούλιος 2018 102 νεκροί. Εύβοια Αύγουστος 2020 8 νεκροί. Καρδίτσα Σεπτέμβριος 2020 4 νεκροί, αγνοούμενοι, αποκλεισμένα χωριά και μια πόλη σχεδόν σβήστηκε από τον χάρτη. Χιλιάδες στρέμματα δάσους καμμένα, ο αριθμός των ζώων που πνίγηκε ή κάηκε δεν μπορεί καν να καταμετρηθεί. Αλλα ποτέ το κράτος δε θα φταίει.

Για τις ολοκληρωτικές καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον, για τις ζωές ανθρώπων και ζώων που χάθηκαν, φταίει ο θεός, φταίει ο στρατηγός άνεμος και η ασύμμετρη απειλή, οι λάθος προβλέψεις της ΕΜΥ, οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας που έπεσαν με τις βροχοπτώσεις, για την Καρδίτσα έφταιγε η κακιά στιγμή, φταίει η γραφειοκρατία που δεν απεγκλωβίζονται οι άνθρωποι, για τη διασπορά του ιού φταίνε οι πρόσφυγες, για το ότι δεν φτάνουν οι μονάδες εντατικής θεραπείας για την κάλυψη των αναγκών που αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς, φταίνε οι απείθαρχοι πολίτες και οι συγκεντρώσεις του κόσμου στις πλατείες. Η κυβέρνηση τα ρίχνει στην περιφέρεια, η περιφέρεια τα ρίχνει στους δήμους, και ολοι αυτοί μαζί τα ρίχνουν στην ατομική ευθύνη.

Με 20 εκατομμύρια δωράκι απο την κυβέρνηση της ΝΔ μαζι με απαλλαγή δόσεων για τις τηλεοπτικές άδειες στους μιντιάρχες εφοπλιστές αυτο που μας λένε στα δελτία είναι ότι η κυβέρνηση, οι κομματικοί τοπικοί άρχοντες και η ΓΓΠΠ τα κάνουν όλα σωστά, ότι οι μετεωρολόγοι ευθύνονται για τη λάθος πληροφόρηση, ότι ο Χαρδαλιάς είναι ο καλός μας μπάτσος και οτι η Μαρέβα είναι κομψή. Διά στόματος Νίκου Ρωμανού, διευθυντή του γραφείου τύπου της κυβέρνησης, μάθαμε επίσης οτι ο πρωθυπουργός της χώρας μετά το πέρασμα του Ιανού, έσπευσε στις πληγείσες περιοχές τη δεύτερη εργάσιμη (!) ημέρα μετά το τέλος της κακοκαιρίας, μάθαμε ότι η επιτελική αριστεία πληρώνεται να δουλεύει πενθήμερο οκτάωρο, αλλά για το τι πραγματικά συνέβαινε στις πληγείσες περιοχές ενημερωνόμασταν απο ξένα τηλεοπτικά δίκτυα”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις