Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φυτεία στον Κόρφο: Ναρκωτικά σε χαράδρα της Κορινθίας
ΕΛΛΑΔΑ

Φυτεία στον Κόρφο: Ναρκωτικά σε χαράδρα της Κορινθίας

Φυτεία στον Κόρφο: Η εκρίζωση της φυτείας έγινε στο πλαίσιο των συνεχών δράσεων της Δίωξης προκειμένου, πέραν των άλλων επιχειρήσεων, να εντοπίζει φυτείες σε δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας, οι οποίες έχουν αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Φυτεία στον Κόρφο: Σε χαράδρα του Κόρφου Κορινθίας, ξερίζωσαν φυτεία κάνναβης αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, που έφθασαν στο σημείο της καλλιέργειας των δενδρυλλίων, από την Αθήνα. Σε συνεργασία με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Κορίνθου, εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν 340 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 40 έωας 250 εκατοστών του μέτρου, καθώς και 40 κλώνοι κάνναβης, αποψιλωμένοι.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η εκρίζωση της φυτείας έγινε στο πλαίσιο των συνεχών δράσεων της Δίωξης προκειμένου, πέραν των άλλων επιχειρήσεων, να εντοπίζει φυτείες σε δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας, οι οποίες έχουν αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Στο χώρο της φυτείας,  οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν κάποια από τα εμπλεκόμενα με την καλλιέργεια της φυτείας άτομα, αλλά βρήκαν και κατέσχεσαν διάφορα υλικά και εξοπλισμό ανάπτυξης και υδροδότησης της καλλιέργειας, τα οποία και κατασχέθηκαν. Όλα τα κατασχεθέντα αποστέλλονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να βρεθούν αποτυπώματα και στοιχεία γενετικά και μέσω αυτών να γίνουν γνωστοί οι καλλιεργητές της φυτείας στη χαράδρα του Κόρφου.

Τις ίδιες ώρες, συνελήφθη σε περιοχή του Πύργου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ασφαλείας Πύργου, ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, εντόπισαν και κατέσχεσαν, στο οικόπεδο της οικίας του δράστη, τα εξής:

1.780 γραμμάρια κάνναβης, 248 γραμμάρια κοκαΐνης, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και πλήθος συσκευασιών κατάλληλων για τον διαμοιρασμό των ναρκωτικών.

Ο αλλοδαπός δράστης, είχε αποκρύψει τις ναρκωτικές ουσίες, σε θαμνώδη βλάστηση και τις είχε καλύψει με αγριόχορτα.

Σε σωματικό έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στον δράστη και σε αποθηκευτικούς του χώρους, βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 1.080 ευρώ και δυο κινητά τηλέφωνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις