Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εξάρχεια ναρκωτικά: Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα
ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια ναρκωτικά: Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα

Εξάρχεια ναρκωτικά: Η ομάδα διέθετε σχεδόν όλα τα είδη των ναρκωτικών όπως κάνναβη, κοκαΐνη, δισκία ecstasy και άλλα.

Εξάρχεια ναρκωτικά: Στα 500.000 ευρώ, υπολογίζει η Αστυνομία, ότι θα έφθαναν τα παράνομα κέρδη κυκλώματος που εμπορευόταν στην Πλατεία Εξαρχείων και στους γύρω δρόμους. Κι αυτό γιατί οι κατασχεθείσες ποσότητες είναι μεγάλες, καθώς τα μέλη της ομάδας, τα είχαν αποθηκεύσει σε χώρο κοντά στην Πλατεία και τα μετέφεραν σε πολύ μικρότερες ποσότητες για τη διάθεσή τους στους ενδιαφερόμενους.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η ομάδα αυτή διέθετε σχεδόν όλα τα είδη των ναρκωτικών όπως κάνναβη, κοκαΐνη, δισκία ecstasy και άλλα. Εν τέλει μετά από έρευνα πολυήμερη, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα μέλη της ομάδας, τρεις ημεδαπούς  άνδρες και μια γυναίκα, να εντοπίσουν τους χώρους απόκρυψης των ναρκωτικών και να κατάσχουν τις ποσότητες που βρέθηκαν. Συνελήφθησαν τρεις  ημεδαποί ηλικίας 32, 32 και 42 ετών και 33χρονη ημεδαπή, μέλη της οργάνωσης και αναζητούνται οι συνεργοί τους. «Ειδικότερα», αναφέρεται  από την ΕΛ.ΑΣ,  «μετά από διερεύνηση πληροφοριών, αναφορικά με την δράση εγκληματικού δικτύου, τα μέλη του οποίου δραστηριοποιούντο στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών στην Πλατεία Εξαρχείων, καθώς και στους πέριξ δρόμους, ταυτοποίησε τα μέλη του κυκλώματος και πιστοποίησε την εγκληματική τους δράση.

Επίσης, εξακριβώθηκαν οι χώροι που χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση, επανατυποποίηση και ζύγιση των ναρκωτικών, καθώς και σημεία περαιτέρω διακίνησης τους στην περιοχή των Εξαρχείων». Έτσι, από τις ενεργηθείσες έρευνες σε οικίες και χώρους αποθήκευσης ναρκωτικών (καβάτζες), καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους  47.494 γραμμαρίων, ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) βάρους 1.406 γραμμαρίων, ποσότητα κοκαΐνης βάρους 574 γραμμαρίων, 2.000 δισκία ECSTASY , 88 φιαλίδια με έλαιο κάνναβης, φιαλίδιο με MDMA, 11- ζυγαριές ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 5.180 ευρώ , μαχαίρι, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής , 14 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, 2  τρίφτες κάνναβης, διάφορα κλειδιά, έγγραφα και σημειώσεις , I.X.E. αυτοκίνητο  και 3 μοτοσικλέτες. «Το οικονομικό όφελος, που θα αποκόμιζε η οργάνωση από τη διάθεση των κατασχεθέντων, υπερβαίνει τις -500.000- ευρώ», καταλήγει η Αστυνομία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις