Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 17χρονη κορονοϊός ΑΧΕΠΑ: Εκτός ΜΕΘ η ανήλικη, τι λέει ο γιατρός της
ΕΛΛΑΔΑ

17χρονη κορονοϊός ΑΧΕΠΑ: Εκτός ΜΕΘ η ανήλικη, τι λέει ο γιατρός της

17χρονη κορονοϊός ΑΧΕΠΑ: Βγήκε από τη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ ύστερα από 40 μέρες πήρε η 17χρονη κοπέλα που είχε διαγνωσθεί με κορωνoϊό.

17χρονη κορονοϊός ΑΧΕΠΑ: Μια ακτίδα αισιοδοξίας ήρθε από τη Θεσσαλονίκη. 17χρονη ασθενής βγήκε από την εντατική μετά από 40 ημέρες νοσηλείας. Όπως τόνισε ο γιατρός της, Συμεών Μεταλλίδης- Παθολόγος Λοιμωξιολόγος αναπληρωτής καθηγητής παθολογίας η 17χρονη κοπέλα δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα. “Αναφέρονται τέτοιες περιπτώσεις νέων ανθρώπων στη βιβλιογραφία που δεν έχουν προβλήματα υγείας και περνάνε βαριά τον κορονοϊό αλλά είναι σπάνιες. Κανένας δεν είναι άτρωτος στη νόσο αλλά η περίπτωση της νεαρής ήταν πραγματικά ένα σπάνιο περιστατικό” επεσήμανε.

Ο κύριος Συμεών Μεταλλίδης απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο ιός αφήνει και μετέπειτα παρενέργειες σε ασυμπτωματικούς είπε πως οι ασυμπτωματικοί δεν έχουν παρενέργειες. “Όσον αφορά τα βαριά περιστατικά, σχεδιάζουμε μία μελέτη για να εξετάσουμε όλους τους ασθενείς μας ώστε να ξεχωρίσουμε ποιες βλάβες παραμένουν μετά από τρεις και τέσσερις μήνες. Οι περισσότεροι πάντως θα είναι τελείως καλά μετά την ανάρρωσή τους”. Το κορίτσι είναι πολύ καλά. Είναι γελαστή και τις επόμενες μέρες αναμένεται να πάρει εξιτήριο.

Δείτε ακόμη
Κατέληξαν 80χρονη και 61χρονος – Στα 373 τα θύματα του ιού
Μίνι lockdown στα Τρίκαλα – Μάσκες και στους εξωτερικούς χώρους
Επιχείρηση “Ήσυχα βράδια” στις “κόκκινες” περιοχές – Τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις