Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας – Τσακαλώτος: “Βράζουν” στον ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται… πειθαρχικό όργανο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας – Τσακαλώτος: “Βράζουν” στον ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται… πειθαρχικό όργανο

Τσίπρας - Τσακαλώτος: Σε δίνη εσωστρέφειας βυθίζεται εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αιχμές Τσακαλώτου και την έντονη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα στην κριτική που δέχεται. Ολοι εναντίον όλων.

Τσίπρας – Τσακαλώτος: Μια ακόμη δύσκολη “αναμέτρηση” μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ευκλείδη Τσακαλώτου σημειώθηκε χθες κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της ομάδας του “καφέ” του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο του “αδειάσματος” που επεφύλαξε ο πρώην ΥΠΟΙΚ στον Αλέξη Τσίπρα για τον χαρακτηρισμό “πολιτικός απατεώνας” που αποδίδει ο δεύτερος στον Πρωθυπουργό. Όπως αναφέρει το capital.gr, η εσωστρέφεια επέστρεψε στον ΣΥΡΙΖΑ μετά από περίπου δυο εβδομάδες εσωκομματικής ηρεμίας: Η υποβάθμιση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον ανασχηματισμό, ήταν η “θρυαλλίδα” για το νέο ξέσπασμα, καθώς ο πρώην ΥΠΟΙΚ και επικεφαλής των “53”, δεν την άφησε αναπάντητη.

Στην παρούσα χρονική συγκυρία όμως, όπως φάνηκε, όλα είναι πια αλλιώς: Αφενός η νέα διαφοροποίηση Τσακαλώτου δεν αντιμετωπίστηκε από όλους τους εσωκομματικούς συντρόφους του, όπως οι προηγούμενες. Ο Αλέξης Τσίπρας του άσκησε σφοδρή κριτική , έστειλε και μήνυμα γενικότερο εντός του κόμματος “δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά ο πρόεδρος είμαι εγώ” και βγήκε από την πρωινή σύναξη έχοντας ανακοινώσει τη σύσταση “επιτροπής δεοντολογίας”, ενός πειθαρχικού οργάνου το οποίο θα αναλάβει να επιβάλει “κυρώσεις” σε όσους κινούνται εκτός “γραμμής”. Και η σύνθεση του Οργάνου αυτού, έχει σημειολογικό ενδιαφέρον καθώς ήδη ο κ. Τσίπρας αποφάσισε χωρίς πολλές-πολλές διαβουλεύσεις ότι θα απαρτίζεται από στενούς συνεργάτες του και πρόσωπα με θεσμικό ρόλο στο κόμμα: Τζανακόπουλο ( γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ), Γεροβασίλη (γραμματέα της Κ.Ο), Ηλιόπουλο ( Εκπρόσωπο Τύπου) και Θεοχαρόπουλο ( διευθυντή της Κ.Ο). Το νέο Όργανο θα πάρει “έγκριση” από το Πολιτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει την Δευτέρα, μετά από απόφαση Τσίπρα.

Ζαννέτ και «προεδρικοί» είχαν ρίξει τις πρώτες βολές

Το κλίμα, πάντως, ήταν ιδιαίτερα οξυμένο πριν από τον χθεσινό «πρωινό καφέ». Οι «προεδρικοί», άλλωστε, είχαν φροντίσει να βάλουν στη γωνία τον Τσακαλώτο μέσω παρεμβάσεων είτε στο Facebook είτε με δηλώσεις. Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και αδελφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Ζαννέτ Τσίπρα, κάλεσε όποιον δεν συμφωνεί με τη γραμμή του κόμματος να παραιτηθεί από τη θέση ευθύνης που κατέχει. ««ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ … ΑΠΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ … ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ !!! Τ Ε Λ Ο Σ ΚΑΙ ΕΛΕΟΣ !!!!», σημείωσε η Ζαννέτ Τσίπρα.

Σπίρτζης και Γιαννούλης κατά Ευκλείδη

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι παρεμβάσεις των έτερων «προεδρικών» Χρήστου Σπίρτζη και Χρήστου Γιαννούλη. «Η παρέμβαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου είναι απαράδεκτη. Το λέω ευθαρσώς. Δεν έχει να κάνει με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ ή μια άλλη θεώρηση. Το λέω γιατί σε όλα τα κόμματα πρέπει και οφείλουμε και τα στελέχη, όταν υπάρχουν διαφωνίες -και εμείς έχουμε αποδείξει για τις δημοκρατικές διαδικασίες που έχουμε- να συζητούν τέτοιες διαφωνίες στα όργανα, όχι μέσω Facebook. Αν το κάναμε όλοι αυτό, γι’ αυτά που διαφωνούσαμε με τον κ. Τσακαλώτο, εκεί να δείτε», είπε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Χρήστος Γιαννούλης υποστήριξε πως «δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Τσακαλώτος δεν μπορούσε να εκτιμήσει την τύχη που θα είχε η παρέμβασή του, με τη γιγαντοποίηση που υπήρχε σε μια περίοδο που η χώρα φλέγεται. Μπορούσε να προβλέψει την επίδραση που θα είχε η παρέμβασή του, ενώ βρίσκεται σε ένα κόμμα που υπάρχει πρωτοφανής ζύμωση μεταξύ των οργάνων και των θεσμικών διαδικασιών».

Πολάκης συνετίζει Ευκλείδη

Λίγο νωρίτερα, ο Παύλος Πολάκης με δική του ανάρτηση είχε στείλει το πρώτο «μήνυμα». «ΕΥΚΛΕΙΔΗ: είδα την ανάρτηση σου. Στις φωτό μετά από αυτήν θα δεις, μόνο τις τελευταίες 5-6 μέρες ,μερικά ΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ ΤΟΥΣ που πρέπει ,κατά τη γνώμη μου να τους το ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ!!».

ΕΥΚΛΕΙΔΗ: ειδα την ανάρτηση σου .Στις φωτό μετά από αυτήν θα δεις, μόνο τις τελευταίες 5-6 μέρες ,μερικά ΤΡΑΝΤΑΧΤΑ…

Julkaissut Παυλος Πολακης Keskiviikkona 23. syyskuuta 2020

Μετά τη νέα δήλωση του κ. Τσακαλώτου, με την οποία επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, ο βουλευτής Χανίων επανήλθε χαρούμενος γιατί ο πρώην υπουργός συνετίστηκε:

ΕΥΚΛΕΙΔΗ…Τελικά είναι και ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ και ΧΥΔΑΙΟΙ ,όπως έγραψες…ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΣ ΣΩΣΤΑ!!! Αριστα είκοσι !

Julkaissut Παυλος Πολακης Keskiviikkona 23. syyskuuta 2020

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις