Παππάς – Καλογρίτσας: Το υπόμνημα “βόμβα” προκαλεί πολιτικούς “τριγμούς”

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς – Καλογρίτσας: Το υπόμνημα “βόμβα” προκαλεί πολιτικούς “τριγμούς”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Νέες αντιπαραθέσεις προκαλεί στο πολιτικό σκηνικό το υπόμνημα – «βόμβα» που κατέθεσε στον Εισαγγελέα, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος με νέα στοιχεία για τις τηλεοπτικές άδειες στρέφεται κατά του πρώην υπουργού, Νίκου Παππά.

25.09.2020 | 18:09

Παππάς – Καλογρίτσας: Ένα ακόμη “επεισόδιο” στο “σίριαλ” Καλογρίτσα και στην κόντρα του επιχειρηματία με τον Νίκο Παππά σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, “παρακολουθεί” ο ΣΥΡΙΖΑ. Στους ισχυρισμούς του Χρήστου Καλογρίτσα για τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στη διαδικασία απάντησε σήμερα ο Νίκος Παππάς χαρακτηρίζοντας “ξαναζεσταμένο φαγητό” τις καταγγελίες σε βάρος του. Μιλώντας στον Flash της Θεσσαλονίκης, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως ο Χρήστος Καλογρίτσας έχει συγγενικές σχέσεις με τον υπουργό της ΝΔ Τάκη Θεοδωρικάκο και δικηγόρο τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδο και υποστήριξε πως κάθε φορά που η Νέα Δημοκρατία στριμώχνεται ανασύρει και μια τζούφια υπόθεση, όπως χαρακτήρισε το θέμα Καλογρίτσα.

Άμεση ήταν η απάντηση της Πειραιώς η, η οποία σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας μέχρι τώρα έχει αποφύγει τις απαντήσεις και καταφεύγει στη σιωπή. ¨Όπως τονίζει η ΝΔ “ύστερα όμως από τις νέες αποκαλύψεις του επιχειρηματία κ.Καλογρίτσα δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά. Γνώριζε ή όχι για τις δοσοληψίες του στενότερου συνεργάτη του Ν. Παππά; Αν όχι γιατί τον κρατάει; Γίνονταν όλα αυτά κάτω από τη μύτη του και δεν είχε καταλάβει τίποτα;

Ποιος είναι ο Λευκός Οίκος και η White Porscha; Είχε κάποια σχέση με το Μέγαρο Μαξίμου επι των ημερών του και με τον ίδιο; Τα 3 εκατομμύρια που δόθηκαν ύστερα από περίεργες διαδρομές για να στηθεί το Documento έφθασαν εκεί μέσα από νόμιμες διαδικασίες; Ο “ερευνητής” κ. Βαξεβάνης έχει να πει κάτι; Μήπως μπορεί να εξηγήσει πώς από υπάλληλος έγινε ιδιοκτήτης;”. Και καταλήγει η ΝΔ: “Περιμένουμε τις απαντήσεις. Και θα επανερχόμαστε μέχρι να δοθούν. Από όλους”.

ΚΙΝΑΛ: “Οικογενειακό μαγαζί γωνία, με δικό του κανάλι, αναζητά γραμμή”

“Οικογενειακό μαγαζί γωνία, με δικό του κανάλι, αναζητά γραμμή”. Με αυτό το δηκτικό σχόλιο στα κοινωνικά δίκτυα, ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, αναφέρεται στους ισχυρισμούς του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα στη Δικαιοσύνη για τις τηλεοπτικές άδειες και τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ.

 Οι ισχυρισμοί Καλογρίτσα

“..Του ζητήθηκε λόγω των στενών σχέσεων και της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του και αντιστρόφως να τους “δανείσει” το αριστερό καθαρό επιχειρηματικό του όνομα και μόνο και να μπει “μπροστινός” και μόνο για τη συμμετοχή σε Διαγωνισμό που θα διενεργούνταν για τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου μέσω αυτού να καταφέρουν να λάβουν μία τηλεοπτική άδεια, την οποία θεωρούσαν απαραίτητο μέσο για την υποστήριξη της πολιτικής τους….”.

Αυτή είναι μια από τις νέες τροχιοδεικτικές βολές που εξαπέλυσε ο “κόκκινος” εργολάβος, κατά των πρώην συντρόφων του, σε υπόμνημά του προκειμένου να ξεκινήσει η εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες του κατά του τότε υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, σχετικά με το παρασκήνιο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Οι νέες βόμβες

Ο Χρήστος Καλογρίτσας, ξέσπασε τον περασμένο Ιούλιο, όταν ο λιβανέζικος κατασκευαστικός κολοσσός CCC, ιδιοκτησίας της οικογένειας Χούρι, του ζήτησε πίσω 3εκατομμύρια ευρώ παρουσιάζοντας ένα συμφωνητικό υπεργολαβίας για ένα έργο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο Καλογρίτσας είπε πως επρόκειτο για εικονική σύμβαση, με “κουμπάρους” τον Νίκο Παππά και το White Ηouse , για να καλύψει την εγγυητική επιστολή στα τέλη Αυγούστου του 2016, ώστε να πάρει τηλεοπτική άδεια.

“Και εδώ πράγματι είναι το σημείο της απόλυτης απογοήτευσης, της προδοσίας και της διάψευσης της εμπιστοσύνης ,αφού τα άνω στελέχη, τα οποία επί σειρά ετών εμπιστευόταν και τις εντολές των οποίων εκτελούσε πιστά, δεν αξίωσαν από την CCC και τονSamer Khouri την τήρηση της συμφωνίας, που οι ίδιοι είχαν κλείσει μαζί τους, αλλά αντιθέτως εγκατέλειψαν τον Χρήστο Καλογρίτσα και την οικογένειά του, και τους θυσίασαν προκειμένου να μην δυσαρεστήσουν την πλευρά της CCC και του ιδιοκτήτη της – Samer Khouri”, αναφέρει ο κ. Καλογριτσας στο υπόμνημά του που αποκάλυψε ο Αντ1.

Δείτε ακόμη
Αποκαλύψεις “βόμβα” από Καλογρίτσα για Παππά – “Τους έδωσα το όνομά μου για να πάρουν κανάλι”
Τέλος στην αναστολή των αδειών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων
Ξαναχτύπησε η Ζανέτ μετά την επίθεση σε Τσακαλώτο: “Δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, δικές μου οι απόψεις”
Ορκίστηκε φαντάρος ο γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη, στον Εβρο
Ζόρικος ο καφές στην Κουμουνδούρου – Έξαλλος ο Τσίπρας, φέρνει… πειθαρχικό όργανο
Exit mobile version