Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρωσία ΗΠΑ νέα: O Πούτιν προτείνει συνεργασία στον τομέα της κυβερνοασφάλειας
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία ΗΠΑ νέα: O Πούτιν προτείνει συνεργασία στον τομέα της κυβερνοασφάλειας

Ρωσία ΗΠΑ νέα: Ο Πούτιν πρότεινε να αποκαταστήσουν έναν συστηματικό διμερή διάλογο σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων σε υψηλό επίπεδο

Ρωσία ΗΠΑ νέα: Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ελάχιστο διάστημα πριν από τις αμερικανικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, διατύπωσε σήμερα μια σειρά προτάσεις συνεργασίας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών, προτείνοντας την υπογραφή μιας διακρατικής συμφωνίας στον τομέα αυτό, η οποία θα εγγυάται την μη επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις και στις εκλογικές διαδικασίες της μιας χώρας στην άλλη. Εκτιμώντας ότι ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μια ευρείας κλίμακας αντιπαράθεση στον ψηφιακό τομέα, συνιστά μια από τις βασικές στρατηγικές προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, ο πρόεδρος Πούτιν πρότεινε στις Ηνωμένες Πολιτείες, να αποκαταστήσουν μεταξύ τους έναν συστηματικό διμερή διάλογο σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων σε υψηλό επίπεδο, πάνω στα βασικά ζητήματα της διεθνούς κυβερνοασφάλειας,

Αναφερόμενος μάλιστα στην διμερή συμφωνία για την αποτροπή επεισοδίων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, ο Πούτιν είπε ότι η συμφωνία αυτή θα μπορούσε να είναι “ανάλογη με την ισχύουσα σοβιετικο- αμερικανική Συνθήκη για την αποτροπή επεισοδίων στην ανοιχτή θάλασσα και τον εναέριο χώρο της 25ης Μαΐου του 1972”. Απευθυνόμενος τέλος σε όλες τις χώρες συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε την σύναψη μιας διεθνούς συμφωνίας, βάσει τις οποίας τα κράτη θα δεσμεύονται να μην πραγματοποιούν πρώτα επιθέσεις με την χρήση πληροφοριακών τεχνολογιών το ένα εναντίον του άλλου.

Ρωσία: Ο Πούτιν προτάθηκε για το βραβείο Νόμπελ ειρήνης

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προτάθηκε για το βραβείο Νόμπελ ειρήνης για το 2021, αλλά το Κρεμλίνο δηλώνει ότι δεν ήταν το ίδιο που τον πρότεινε για την τιμητική αυτή διάκριση. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ria Novosti, την πρόταση για το Νόμπελ ειρήνης έκανε ο διευθυντής της εφημερίδας «President» («Πρόεδρος») και συγγραφέας του βιβλίου «Η Μαρμότα του Κρεμλίνου», Σεργκέι Καμκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, κατέστησε σαφές ότι η πρόταση δεν προέρχεται από το Κρεμλίνο αλλά από τον συγγραφέα Σεργκέι Καμκόφ. «Γνωρίζετε ασφαλώς ότι διάφοροι άνθρωποι προτείνονται για το βραβείο αυτό και αυτή είναι πρωτοβουλία εκείνων που κάνουν μια τέτοια πρόταση. Στην δεδομένη περίπτωση την πρόταση έκανε ο συγγραφέας που αναφέρατε», δήλωσε ο Πεσκόφ προσθέτοντας ότι «αν η απόφαση ληφθεί (για την βράβευσή του) θα είναι ευχάριστο, αν όχι δεν θα είναι τίποτα το φοβερό».

Πρόσφατα ομάδα κοινωνικών παραγόντων, μεταξύ των οποίων και ο συγγραφέας Σεργκέι Καμκόφ, είχαν ανακοινώσει ότι υπέβαλαν στην επιτροπή των βραβείων Νόμπελ, την πρόταση να απονεμηθεί το βραβείο Νόμπελ ειρήνης για το 2021 στον Ρώσο πρόεδρο. Η πρόταση υπεβλήθη στο Όσλο στις 10 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις