Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καμένα Βούρλα μετανάστες: Κάτοικοι έκλεισαν ξανά την Εθνική Οδό
ΕΛΛΑΔΑ

Καμένα Βούρλα μετανάστες: Κάτοικοι έκλεισαν ξανά την Εθνική Οδό

Καμένα Βούρλα μετανάστες: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες από κατοίκους στα Καμένα Βούρλα για την εγκατάσταση μεταναστών.

Καμένα Βούρλα μετανάστες: Οι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων έκλεισαν την εθνική οδό διαμαρτυρόμενοι για τους μετανάστες που εγκαταστάθηκαν στα Καμένα Βούρλα. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Lamia Report, αυτή την ώρα είναι κλειστό το ρεύμα προς Αθήνα, ενώ πριν δημιουργήθηκε ένταση όταν απέκλεισαν και τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας. Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων διαμαρτύρονται για τη μετεγκατάσταση 39 νεαρών προσφυγόπουλων σε παλιά ξενοδοχεία της λουτρόπολης.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο γεγονός ο Νότης Μηταράκης παραδέχθηκε ότι το υπουργείο δεν ενημέρωσε λόγω του μικρού αριθμού των παιδιών που όπως είπε ανέρχονται σε 39. «Αν θέλετε αναλαμβάνω την ευθύνη εγώ για αυτό» είπε ο υπουργός κι εξαπέλυσε δριμεία επίθεση για τη στάση που τήρησαν οι κάτοικοι κατηγορώντας τους για «έλλειψη ανθρωπισμού. Εμπόδισαν το φορτηγό με το φαγητό να πλησιάσει να ταΐσει τα παιδιά, εμπόδισαν το φορτηγό που φέρνει κουβέρτες και κάποια επιπλέον είδη οικοσκευής. Έκλεισαν την Εθνική Οδό για 39 παιδιά που θα μείνουν για λίγες εβδομάδες», είπε σε έντονο ύφος ο κ. Μηταράκης.

Καμένα Βούρλα μετανάστες: Σοβαρά επεισόδια με ανήλικους

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης ανάμεσα σε κατοίκους και φιλοξενούμενους ανήλικους πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο των Καμένων Βούρλων. Συγκεκριμένα, ορισμένοι από τους ανήλικους πρόσφυγες άρχισαν να πετούν πράγματα και να προκαλούν φασαρία, ενώ έξω από τον χώρο βρίσκονταν και κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι δεν συμμετείχαν στο επεισόδιο.

Στο σημείο έσπευσε αστυνομική δύναμη για να ελέγξει την κατάσταση ώστε να μην εκτραχυνθεί και το επεισόδιο φαίνεται να έλαβε τέλος λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες το περιστατικό σημειώθηκε όταν οι ανήλικοι πρόσφυγες βγήκαν από το ξενοδοχείο με σκοπό να πάνε σε κοντινό σούπερ μάρκετ για ψωνίσουν, καθώς η τροφοδοσία του φαγητού είχε εμποδιστεί από κατοίκους. Ωστόσο οι νεαροί φαίνεται πως στο δρόμο συναντήθηκαν με κατοίκους, οι οποίοι προσπάθησαν να τους απωθήσουν και τότε ξεκίνησαν τα επεισόδια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις