Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σούπερ Καπ – τελικός: Μπάγερν άχαστη!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Καπ – τελικός: Μπάγερν άχαστη!

Σούπερ Καπ - τελικός: Οι Βαυαροί επιβλήθηκαν 2-1 της Σεβίλλης στην παράταση  και κατέκτησαν το τρόπαιο για δεύτερη φορά στην ιστορία τους

Σούπερ Καπ – τελικός: Σάρωσε τα πάντα η Μπάγερν! Οι Βαυαροί επικράτησαν με 2-1 της Σεβίλλης και κατέκτησαν το Σούπερ Καπ. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και άνοιξαν γρήγορα το σκορ. Στο 11’ ο Οκάμπος εκτέλεσε εύστοχα (χωρίς να κοιτάει) το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του και έκανε το 0-1. Οι γηπεδούχοι μπορέί να πάγωσαν αλλά αντέδρασαν. Έκλεισαν την Σεβίλλη στα καρέ της και την πολιόρκησε. Έχασε αρκετές ευκαιρίες να ισοφαρίσει και τελικά το πέτυχε. Στο 34’ έπειτα από εξαιρετική συνεργασία με τον Μίλερ και τον Λεβαντόφσκι ο Γκορέτσκα έκανε το 1-1. Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στο β’ μέρος, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν εξίσου καλά. Οι Ισπανοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ντε Γιόνγκ, ενώ ο Λεβαντόφσκι πέτυχε γκολ στο 22’, το οποίο, ακυρώθηκε έπειτα από υπόδειξη του VAR για οφσάιντ. Η Μπάγερν πίεσαν ασφυκτικά την Σεβίλλη και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες να περάσουν μπροστά στο σκορ. Στο 63’ είχαν και δεύτερο ακυρωθέν γκολ, αυτή τη φορά του Σανέ. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν το ματς, όταν ο Νόιερ νίκησε σε τετ α τετ τον Εν Νεσίρι στο 87’. Έτσι, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Σούπερ Καπ – τελικός: Η παράταση

Εκεί, η Σεβίλλη ξεκίνησε δυνατά και έχασε αρκετές ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα. Ο Χάνσι Φλίκ έκανε αλλαγές και η Μπάγερν ανανεώθηκε. Ο Χάβι Μαρτίνεθ ήταν η «χρυσή» αλλαγή του Γερμανού τεχνικού. Στο 104’ έκανε το 2-1, σφραγίζοντας τη νίκη. Στην συνέχεια, η Σεβίλλη προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο δεν κατάφερε να διασπάσει την άμυνα των Βαυαρών, που αμύνθηκαν υποδειγματικά. Έτσι, κατέκτησαν ένα ακόμα τρόπαιο.

Δείτε ακόμη:

Καθαρή νίκη 2-0 την Ομόνοια ο Ολυμπιακός, προβάρει φανέλα με το αστέρι!
Ματσάρα και “Χ” στο Μόλντε, διπλό στη Γάνδη η Ντινάμο Κιέβου
Μπάσκετ – Τσάμπιονς Λιγκ: Φουλ δουλειά για F8!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις