Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

07

Οκτωβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καταλήψεις σχολείων κορονοϊός : Mαθητής στο Σουφλί έπεσε από την ταράτσα
ΕΛΛΑΔΑ

Καταλήψεις σχολείων κορονοϊός : Mαθητής στο Σουφλί έπεσε από την ταράτσα

Καταλήψεις σχολείων κορονοϊός : Σοβαρός τραυματισμός μαθητή σε κατάληψη λυκείου - όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, ο μαθητής είχε τις αισθήσεις του

Καταλήψεις σχολείων κορονοϊός: Σοκ στο Σουφλί, καθώς μαθητής που συμμετείχε μαζί με άλλους στην κατάληψη του Γενικού Λυκείου και είχε ανέβει στην στέγη, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε στο προαύλιο και τραυματίστηκε σοβαρά. Επικράτησε τεράστια αναστάτωση, οι πάντες “πάγωσαν”, οι καθηγητές που βρισκόταν σε άλλο χώρο κοντά στο ΓΕΛ πήγαν στο σημείο και μετέφεραν τον τραυματισμένο μαθητή με αυτοκίνητο αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σουφλίου, ενώ ενημερώθηκαν και οι γονείς του. Από εκεί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου.

Όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, ο μαθητής είχε τις αισθήσεις του, φαινόταν όμως να έχει τραυματιστεί στα πόδια και οι πρώτες πληροφορίες από το Νοσοκομείο αναφέρουν ότι ενδέχεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στα κάτω άκρα. Σύμφωνα με την Διευθύντρια του ΓΕΛ Σουφλίου, ο μαθητής πήδηξε από τον 1ο όροφο και αρχικά βρέθηκε στη στέγη κατασκευής που βρίσκεται στο προαύλιο και μετά στην αυλή, ενώ οι Καθηγητές έφτασαν αμέσως στο σημείο και τον μετέφεραν στο Κ.Υ.Σουφλίου.

Καταλήψεις μαθητών στο Σουφλί

Οι καθηγητές που βρισκόταν σε άλλο χώρο κοντά στο ΓΕΛ πήγαν στο σημείο και μετέφεραν τον τραυματισμένο μαθητή με αυτοκίνητο αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σουφλίου, ενώ ενημερώθηκαν και οι γονείς του. Από εκεί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου. Οι πληροφορίες από το Νοσοκομείο αναφέρουν ότι ενδέχεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στα κάτω άκρα.

Εν τω μεταξύ αξίζει να σημειωθεί πως σε καθεστώς κατάληψης βρίσκονται πάνω από 200 σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Παρά το γεγονός ότι κάποιοι έχουν προσπαθήσει να παρουσιάσουν τους μαθητές σαν αρνητές της μάσκας και του κορωνοϊού, εκείνοι τονίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Λένε πως αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους καθώς είναι αντίθετοι με την κυβέρνηση για τον τρόπο που έγινε η επιστροφή στις τάξεις. Υποστηρίζουν ότι δεν γίνεται σε περίοδο έξαρσης της πανδημίας να αυξάνεται το όριο των μαθητών ανά τάξη στους 25. Παράλληλα, ζητούν να γίνουν άμεσες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να πάρει μέτρα για τις καταλήψεις. Αυτά δεν αναμένεται να είναι αστυνομικά μέτρα, αλλά θα έχουν περισσότερο εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις