Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Φόρμουλα 1 – Φεράρι: Αλλαγές στην “κεφαλή”
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φόρμουλα 1 – Φεράρι: Αλλαγές στην “κεφαλή”

Φόρμουλα 1 - Φεράρι: Ο πρώην διευθυντής της “σκουντερία”  Στέφανο Ντομενικάλι αναλαμβάνει να τρέξει το “τσίρκο” την επόμενη σεζόν

Φόρμουλα 1Φεράρι: Όπως όλα δείχνουν ο Στέφανο Ντομενικάλι θα γίνει το νέο αφεντικό της Φόρμουλα 1 την σεζόν 2021. Ο πρώην διευθυντής της Φεράρι θα αντικαταστήσει τον Τσέις Κάρεϊ. Ο Ιταλός άφησε την «σκουντερία» το 2014, για να αναλάβει την θέση του γενικού διευθυντή της Λαμποργκίνι. Μπορεί η είδηση να μην έχει επισημοποιηθεί από την ΦΙΑ, ωστόσο πηγές του «BBC» την επιβεβαιώνουν. Ο Κάρει, ήταν διευθύνος σύμβουλος της Φ1 από την περίοδο, που ανέλαβε την διοργάνωση η «Liberty Media» το 2017. Ενώ, αναμένεται να μείνει πρόεδρος σε μια μορφή, που δεν έχει ακόμα αποφασιστεί.

Εκπρόσωπος της Φόρμουλα αρνήθηκε να σχολιάσει τη νέα θέση του Ντομενικάλι, αλλά και ο ίδιος ο Ιταλός δίστασε να απαντήσει στις ερωτήσεις. Δεν έχει υπογράψει ακόμα συμβόλαιο, ωστόσο έχουν ενημερωθεί οι αρχηγοί τον ομάδων. Το επικείμενο ραντεβού των δύο πλευρών σημαίνει, ότι ο κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων της διοργάνωσης αλλά και το διοικητικό της όργανο θα διευθύνονται από δύο πρώην προϊστάμενους της Φεράρι.

Φόρμουλα 1 – Φεράρι: Το βιογραφικό του

Ο Ντομενικάλι ανέλαβε την Φεράρι από τον τωρινό πρόεδρο της ΦΙΑ, Ζαν Τοντ. Όμως, ο Γάλλος ανακοίνωσε ότι δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα του χρόνου. Πρόκειται για μία πολύ σεβαστή και δημοφιλής φιγούρα στην Φόρμουλα 1. Ενώ, έχει και σπουδαίο βιογραφικό σε διευθυντικές θέσεις. Είναι ο τελευταίος διευθυντής της «σκουντερία», υπό τον οποίο η ομάδα κατέκτησε το τελευταίο της πρωτάθλημα κατασκευαστών  το 2008. Παραιτήθηκε το 2014, όταν αρνήθηκε να ακούσει την επιθυμία του τότε πρόεδρο της ομάδας, Λούκα Ντι Μοντετζεμέλο.

Θυμίζουμε, ο ισχυρός άνδρας της Φεράρι του είχε ζητήσει να απολύσει τον επικεφαλής μηχανικό της ομάδας λόγω της υποτίμησης των νέων κανονισμών για τους τούρμπο-υβριδικούς κινητήρες. Έπειτα, ο Ντομενικάλι ανέλαβε ένα σημαντικό διευθυντικό πόστο στην Άουντι, προτού γίνει διευθυντής της Λαμποργκίνι, που είναι επίσης μέλος της «VW Audi Group». Ακόμα, έχει ανώτερο ρόλο στην ΦΙΑ ως επικεφαλής της επιτροπής μονοθέσιων.

Δείτε ακόμη:

Καθαρή νίκη 2-0 την Ομόνοια ο Ολυμπιακός, προβάρει φανέλα με το αστέρι!
Ματσάρα και “Χ” στο Μόλντε, διπλό στη Γάνδη η Ντινάμο Κιέβου
Μπάσκετ – Τσάμπιονς Λιγκ: Φουλ δουλειά για F8!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις