Τζάκρη – Μητσοτάκης: Ζητάει και τα ρέστα η βουλευτής για το “άπατρις και διεθνιστής”

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζάκρη – Μητσοτάκης: Ζητάει και τα ρέστα η βουλευτής για το “άπατρις και διεθνιστής”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Τζάκρη - Μητσοτάκης: Διευκρινίσεις από την Θοδώρα Τζάκρη για το εθνικιστικό παραλήρημα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

23.09.2020 | 15:07

Τζάκρη – Μητσοτάκης: Αμετανόητη η Θεοδώρα Τζάκρη μετά τα όσα απαράδεκτα είπε κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε “άπατρι και διεθνιστή” για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις τουρκικές προκλήσεις. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η δήλωσή της διαστρεβλώθηκε από τα ΜΜΕ. Ταυτόχρονα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καλεί όσους έσπευσαν να της ασκήσουν κριτική να ξανακούσουν το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξή της για να “κατανοήσουν πως όσα ειπώθηκαν δεν αποτελούν παρά ειρωνικό και εμφατικό λόγο, προκειμένου να αναδειχθούν οι αντιφάσεις της εξωτερικής πολιτικής του Κ. Μητσοτάκη”.

Αναλυτικά η κ. Τζάκρη αναφέρει στη δήλωσή της τα εξής:

“Επειδή ορισμένα μέσα ενημέρωσης εμφανίζουν, σήμερα, αποσπασματικά και διαστρεβλωμένα την κριτική μου, σε χθεσινή μου συνέντευξη, απέναντι στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και του Κ. Μητσοτάκη, δίνοντας την εντύπωση ότι υιοθετώ χαρακτηρισμούς που οι πατριδοκάπηλοι και οι δήθεν εθνικόφρονες της Δεξιάς συνηθίζουν να χρησιμοποιούν εναντίον της Προοδευτικής Παράταξης, καλώ όσους έσπευσαν να με κατηγορήσουν να ακούσουν το ηχητικό. Έτσι θα κατανοήσουν πως όσα ειπώθηκαν δεν αποτελούν παρά ειρωνικό και εμφατικό λόγο, προκειμένου να αναδειχθούν οι αντιφάσεις της εξωτερικής πολιτικής του Κ. Μητσοτάκη”.

Φουρτούνες στον ΣΥΡΙΖΑ για το παραλήρημα της Τζάκρη

Πυρά από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δέχεται η Θεοδώρα Τζάκρη για τις δηλώσεις της με τις οποίες χαρακτήρισε “άπατρι και διεθνιστή” τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις τουρκικές προκλήσεις. Η κ. Τζάκρη σε συνέντευξή της στον Alpha 98,9 είχε πει χαρακτηριστικά: “Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ποια είναι η δικιά του “απάτριδα” και διεθνιστική αντιμετώπιση των βασικών μας εθνικών ζητημάτων. Είδατε την κωλοτούμπα τη χθεσινή την βορειομακεδονική…”. Οι δηλώσεις της προκάλεσαν τα βέλη του Νίκου Φίλη, του Νίκου Μπίστη, ενός στελέχους από τους λεγόμενους “σημιτικούς” του ΣΥΡΙΖΑ, και της Αννέτας Καββαδία, που εντάσσεται στην τάση των “53” του κόμματος. Οι δύο τελευταίοι με αναρτήσεις τους στο facebook, επικρίνουν σε υψηλούς τόνους τη Θεοδώρα Τζάκρη.

Στην ανάρτησή του ο Νίκος Μπίστης γράφει:

Στην συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών η Φώφη Γεννηματά για να ενισχύσει την αντίθεσή της δήλωσε “εμείς δεν είμαστε απάτριδες” . Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε και ο τότε ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς της υπενθύμισε ότι “αυτή τη λέξη έχουμε να την ακούσουμε από τα στρατοδικεία του εμφυλίου” . Ότι ειπώθηκε τότε ισχύει μέχρι κεραίας και σήμερα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι άπατρις, είναι πολιτικός μας αντίπαλος και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής θα τον αντιμετωπίσουμε από την σκοπιά της αριστεράς δηλαδή από θέσεις πατριωτικές και διεθνιστικές.

 Η Αννέτα Καββαδία γράφει στο facebook:

Μετά, λοιπόν, τις αριστερίζουσες εκκρεμότητες, να και ο διεθνισμός ως κατηγορία. Μάλιστα… Η ίδια αυτά πιστεύει, αυτά λέει. Το πρόβλημα έχει να κάνει με το ότι οι απόψεις της επικροτούνται. Γιατί τι άλλο συνιστά η…αναβάθμισή της σε αναπληρώτρια τομεάρχισσα Εξωτερικών, αν όχι επιβράβευση; Έρχεται τώρα και η…κεντροδεξιά τάση, να συμπληρώσει την εικόνα. Από το καλό, στο καλύτερο…

Φίλης: Έξω από την ηθική της αριστεράς οι απόψεις Τζάκρη

Σφοδρή κριτική στη Θεοδώρα Τζάκρη άσκησε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. Μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 ο Νίκος Φίλης είπε ότι του έκανε εντύπωση αυτή η αποστροφή της συναδέλφου του. Μεταξύ άλλων δήλωσε πώς, “στην ηθική της αριστεράς και του προοδευτικού κόσμου δεν μπορεί να κατηγορείται κανένας για απάτρις, αυτή ήταν μια εμφυλιοπολεμική κατάρα της δεξιάς που δυστυχώς, προσπάθησε να αναβιώσει ο κ. Μητσοτάκης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών”. Πρόσθεσε επίσης, ότι “αυτοί οι χαρακτηρισμοί είναι έξω από το δημοκρατικό ήθος της αριστεράς”.

Για τον κ. Μητσοτάκη, είπε ότι δεν είναι άπατρις σίγουρα δεν είναι διεθνιστής. Παράλληλα, ο κ. Φίλης, άφησε και αιχμές λέγοντας ότι του κάνει εντύπωση που η κυρία Τζάκρη μέμφεται τον κ. Μητσοτάκη για διεθνισμό, ενώ η αριστερά έχει τις δικές της αρχές και πατριωτισμό και διεθνισμό. Στην ερώτηση αν θα καθαιρεθεί από τη θέση της, ο κ. Φίλης, είπε ότι είναι απόφαση του κ. Τσίπρα αλλά η κυρία Τζάκρη οφείλει να δώσει απαντήσεις.

Παπαδημούλης ‘αδειάζει’ Τζάκρη

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης με ανάρτησή του αποδοκίμασε την αναπληρώτρια τομεάρχη εξωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη που κατήγγειλε τον πρωθυπουργό απάτρι και διεθνιστή (στον ρ/σ Alpha).

Exit mobile version