Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Άπατρις και διεθνιστής ο Μητσοτάκης: Η Τζάκρη προκαλεί “τριγμούς” στον ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άπατρις και διεθνιστής ο Μητσοτάκης: Η Τζάκρη προκαλεί “τριγμούς” στον ΣΥΡΙΖΑ

Άπατρις και διεθνιστής ο Μητσοτάκης:Οι δηλώσεις της Θεοδώρας Τζάκρη προκάλεσαν τα βέλη του Νίκου Μπίστη και της Αννέτας Καββαδία, που της απάντησαν στα περί "άπατρι και διεθνιστή" Μητσοτάκη.

Άπατρις και διεθνιστής ο Μητσοτάκης: Πυρά από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δέχεται η Θεοδώρα Τζάκρη για τις δηλώσεις της με τις οποίες χαρακτήρισε “άπατρι και διεθνιστή” τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις τουρκικές προκλήσεις. Η κ. Τζάκρη σε συνέντευξή της στον Alpha 98,9 είχε πει χαρακτηριστικά: “Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ποια είναι η δικιά του “απάτριδα” (όπως είπε) και διεθνιστική αντιμετώπιση των βασικών μας εθνικών ζητημάτων. Είδατε την κωλοτούμπα τη χθεσινή την βορειομακεδονική…”. Οι δηλώσεις της προκάλεσαν τα βέλη του Νίκου Μπίστη, ενός στελέχους από τους λεγόμενους “σημιτικούς” του ΣΥΡΙΖΑ, και της Αννέτας Καββαδία, που εντάσσεται στην τάση των “53” του κόμματος. Και οι δύο με αναρτήσεις τους στο facebook, επικρίνουν σε υψηλούς τόνους τη Θεοδώρα Τζάκρη.

Στην ανάρτησή του ο Νίκος Μπίστης γράφει:

Στην συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών η Φώφη Γεννηματά για να ενισχύσει την αντίθεσή της δήλωσε “εμείς δεν είμαστε απάτριδες” . Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε και ο τότε ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς της υπενθύμισε ότι “αυτή τη λέξη έχουμε να την ακούσουμε από τα στρατοδικεία του εμφυλίου” . Ότι ειπώθηκε τότε ισχύει μέχρι κεραίας και σήμερα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι άπατρις, είναι πολιτικός μας αντίπαλος και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής θα τον αντιμετωπίσουμε από την σκοπιά της αριστεράς δηλαδή από θέσεις πατριωτικές και διεθνιστικές.

Στην συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών η Φώφη Γεννηματά για να ενισχύσει την αντίθεσή της δήλωσε «εμείς δεν…

Julkaissut Νίκος Μπίστης Tiistaina 22. syyskuuta 2020

Η Αννέτα Καββαδία γράφει στο facebook:

Μετά, λοιπόν, τις αριστερίζουσες εκκρεμότητες, να και ο διεθνισμός ως κατηγορία. Μάλιστα… Η ίδια αυτά πιστεύει, αυτά λέει. Το πρόβλημα έχει να κάνει με το ότι οι απόψεις της επικροτούνται. Γιατί τι άλλο συνιστά η…αναβάθμισή της σε αναπληρώτρια τομεάρχισσα Εξωτερικών, αν όχι επιβράβευση; Έρχεται τώρα και η…κεντροδεξιά τάση, να συμπληρώσει την εικόνα. Από το καλό, στο καλύτερο…

Μετά, λοιπόν, τις αριστερίζουσες εκκρεμότητες, να και ο διεθνισμός ως κατηγορία. Μάλιστα… Η ίδια αυτά πιστεύει, αυτά…

Julkaissut Anneta Kavadia Tiistaina 22. syyskuuta 2020

Παπαδημούλης “αδειάζει” Τζάκρη

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης με ανάρτησή του αποδοκίμασε την αναπληρώτρια τομεάρχη εξωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη που κατήγγειλε τον πρωθυπουργό “απάτρι” (sic) και “διεθνιστή” (στον ρ/σ Alpha). Ουσιαστικά, την παρουσίασε ως ανιστόρητη και ανίδεη για το παρελθόν της Αριστεράς.

Η ανάρτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη

Χιλιάδες αγωνιστές της αριστεράς εκτελέστηκαν η έμειναν για χρόνια σε φυλακές και εξορίες, καταδικασμένοι από το μετεμφυλιακό κράτος της δεξιάς, ως «απάτριδες» και «διεθνιστές». Ο @syriza_gr καταγγέλλει τον Μητσοτάκη για πολλά και δικαίως. Δεν είναι όμως άπατρις, ούτε διεθνιστής!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις