Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Τρεις θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Τρεις θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες

Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Τρεις νέοι θάνατοι από κορονοϊό. Στους 355 οι νεκροί από την πανδημία. Αγωνία για την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών.

Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Τρεις νέοι θάνατοι από κορονοϊό καταγράφονται από το πρωί της Τετάρτης στη χώρα, ανεβάζοντας στους 355 τους νεκρούς από την πανδημία. Ο πρώτος που έχασε τη ζωή του είναι ένας 84χρονος ασθενής ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο “Σωτηρία” και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Επίσης, κατέληξε και ένας 87χρονος που νοσηλευόταν στο “Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης”, ο οποίος έπασχε επίσης από υποκείμενα νοσήματα και ένας 84χρονος που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του “Ευαγγελισμού”. Πλέον οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα ανέρχονται σε 355.

Τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ: 77 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τρίτη συνολικά 346 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 23 συνδέονται με γνωστές συρροές και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15.928, εκ των οποίων το 55,7% άνδρες. Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 2.651 (16,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6687 (42.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Εξάλλου, 77 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. Οι 21 (27.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Συνολικά 185 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σε συναγερμό για τις ΜΕΘ

Εν τω μεταξύ, σε συναγερμό βρίσκεται οι δομές Υγείας και τα νοσοκομεία της χώρας, με τις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ Covid να συρρικνώνονται σημαντικά, εξαιτίας της αύξησης των διασωληνωμένων ασθενών με κορονοϊό. Το πρωί έγινε στο υπουργείο Υγείας σύσκεψη υπό τον υπουργό Βασίλη Κικίλια για την επικαιροποίηση της καταγραφής των κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και την περαιτέρω αύξησή τους στα Νοσοκομεία της Αττικής.

Δείτε ακόμη
Πέτσας: «Πολύ σύντομα λύση» για τις εικόνες συνωστισμού στο μετρό
Καθηγητής Πανεπιστημίου: “Από τις κύριες πηγές μόλυνσης και οι ανεξέλεγκτοι μετανάστες και πρόσφυγες στην Αττική”
Ολομέτωπη επίθεση Πολάκη στον Σύψα – “Ντροπή σου, είχες περάσει και από την Πανσπουδαστική”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις